23 Απρ 2024
READING

Νέες και ιδιαίτερες πρωτοβουλίες retail

4 MIN READ

Νέες και ιδιαίτερες πρωτοβουλίες retail

Νέες και ιδιαίτερες πρωτοβουλίες retail

L’Occitane en Provence

Η L’Occitane en Provence εξελίσσει τη βιωματική στρατηγική retail της με την κυκλοφορία του L’Occi Truck, την πρώτη ταξιδιωτική αγοραστική εμπειρία για το brand. Το κατάστημα πάνω σε τέσσερεις τροχούς παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο άμεσων αγορών προς καταναλωτή στη βορειοαμερικανική αγορά.

Εμπνευσμένο από την επανάσταση των food-truck, το brand «οδηγεί» ακόμη περισσότερο την κυρίαρχη στρατηγική με επίκεντρο τον πελάτη, φέρνοντας το L’Occi Truck απευθείας στους καταναλωτές με τη μορφή του γαλλικού Citroën H Van. Δύο παράθυρα, προσκαλούν τους πελάτες να δουν μια εσωτερική οθόνη ραφιών γεμάτη με ποικιλία προϊόντων, καθώς και σχετικές εικόνες της καμπάνιας. Ένας δοκιμαστικός πτυσσόμενος μετρητής οθόνης είναι αγκυρωμένος κάτω από το πλευρικό άνοιγμα του οχήματος και διαθέτει ένα διαδραστικό σταθμό για τους περαστικούς που δοκιμάζουν και παίζουν με προϊόντα.

Με βάση την τεχνολογία, μια μεγάλη εξωτερική οθόνη θα εμφανίζει περιεχόμενο βίντεο που θα παρουσιάζει τον πνευματικό τρόπο ζωής και το ιστορικό της εταιρείας. Σε κάθε προορισμό, έμπειροι συνεργάτες ομορφιάς θα συνοδεύσουν το φορτηγό για να καθοδηγήσουν και να αιχμαλωτίσουν τις αισθήσεις των φιλοξενούμενων μέσω αποκλειστικών event επίδειξης με δημοφιλείς σειρές προϊόντων και μια ποικιλία προσαρμοσμένη σε κάθε περιοχή.

Nationwide

Τώρα για κάτι λίγο διαφορετικό. Η οικοδόμηση της κοινότητας Nationwide έχει αναπτύξει μια νέα ιδέα καταστήματος που στοχεύει να δημιουργήσει μια αίσθηση διαφάνειας στο χώρο και να εξανθρωπιστεί το brand.

Η νέα φιλοσοφία του καταστήματος, που σχεδιάστηκε από τους ειδικούς του retail σχεδιασμού, Dalziel & Pow, θέλει να “ξεφύγει από την απρόσωπη, αυστηρή αίσθηση των mainstream τραπεζών”. Τα ανοιχτά γραφεία επιτρέπουν στους ανθρώπους να περιμένουν και να προσεγγίζουν έναν σύμβουλο αν θέλουν ή εναλλακτικά να επισκεφτούν τις ιδιωτικές αίθουσες διαβούλευσης που ταιριάζουν με το σπίτι και ταιριάζουν με το λογότυπο της Nationwide. Τα γραφεία βοήθειας και υποστήριξης εξασφαλίζουν ότι οι πελάτες μπορούν να ζητήσουν συμβουλές από τους συμβούλους που περπατούν στο χώρο.

Περισσότεροι casual χώροι χαλάρωσης με πολυθρόνες, τραπέζια και σημεία φόρτισης τηλεφώνου είναι επίσης διαθέσιμα σε αυτούς τους χώρους, όπου μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους πελάτες της Nationwide. Τα καταστήματα διαθέτουν Wi-Fi, iPads για online banking και ‘Nationwide Now’, το οποίο επιτρέπει στους πελάτες να συνομιλούν με συμβούλους υποθηκών, τραπεζικούς και οικονομικούς, μέσω βίντεο σε πραγματικό χρόνο.

Το open-plan Nationwide store concept χρησιμοποιείται επί του παρόντος σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο. Έχει ξεκινήσει σε Barnstaple, Ashford, Harlow, Μάντσεστερ, Poole, Wolverhampton, Hampstead και Strand στο Λονδίνο και αναμένεται να ανοίξουν περισσότερα καταστήματα φέτος.

Depop

Η ευρωπαϊκή εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, Depop, άνοιξε τις πόρτες της στο πρώτο φυσικό κατάστημα στο Λος Άντζελες. Επικεντρωμένη κυρίως στην ευαισθητοποίηση του brand, το κατάστημα μεταφέρει ελάχιστα εμπορεύματα και επικεντρώνεται στην εμπειρία του πελάτη.

Ο χώρος μπορεί να κλειστεί από τους χρήστες της Depop για να κάνουν φωτογραφίσεις για το κατάστημά τους και δωρεάν εργαστήρια, για μαθήματα στυλ μόδας και lifestyle photoshoots, την προμήθεια vintage και την οικοδόμηση ενός brand.

Εκτός από την πώληση ορισμένων από των δικών της vintage κομματιών, το κατάστημα προσκαλεί τελικά τους κορυφαίους χρήστες να φιλοξενήσουν ουσιαστικά τα δικά τους pop ups, που διαρκούν από μια μέρα μέχρι μια εβδομάδα.

Ford Motors x Alibaba

Η Ford Motors ξεκίνησε ένα super test-drive centre στην Κίνα σε συνεργασία με την Alibaba, με μια έννοια παρόμοια με μηχανή αυτόματης πώλησης αυτοκινήτων.

Η νέα εγκατάσταση παρέχει οχήματα Ford για πιθανούς αγοραστές για δοκιμαστική οδήγηση για τρεις ημέρες πριν από την απόφαση αγοράς. Κάθε πελάτης πληρώνει μια προκαταβολή για το αυτοκίνητο και μπορεί να πληρώσει το υπόλοιπο ποσό σε οποιοδήποτε φυσικό κατάστημα, αν θέλει να συνεχίσει στην αγορά.

Mansur Gavriel

Η Mansur Gavriel έχει ανοίξει ένα χώρο 3000 τ.μ. σχεδιασμένο για να φέρει την έμπνευση της Καλιφόρνια στη ζωή. Το νέο κατάστημα διαθέτει υπαίθριο κήπο, λιμνούλα και αυλή για να δώσει μια αισθητική εμπειρία συμπληρώνοντας τα έτοιμα ενδύματα και τα αξεσουάρ της.

Σχεδιασμένο για να αντηχεί τον κόσμο της Mansur Gavriel, το κατάστημα διαθέτει επίσης ένα καφέ και μια αγορά για να πουλήσει ευρήματα τρίτων που βρέθηκαν στα ταξίδια της Mansur και της Gavriel.

Επέκταση του retail της στη Νέα Υόρκη (η μάρκα έχει δύο καταστήματα: ένα στο Soho και ένα στo Upper East Side), o νέος χώρος στο Λος Άντζελες έχει σχεδιαστεί για να ολοκληρώσει τον κόσμο της Mansur Gavriel. Το κατάστημα θα διαθέτει επίσης μια αγορά στην οποία η Mansur και η Gavriel μπορούν να στεγάσουν και να πουλήσουν τα τελευταία κομμάτια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.