23 Απρ 2024
READING

Να πως νιώθουν οι Ιταλοί για το πρώτο καφέ Starbucks που θα ανοίξει στη χώρα τους  

2 MIN READ

Να πως νιώθουν οι Ιταλοί για το πρώτο καφέ Starbucks που θα ανοίξει στη χώρα τους  

Να πως νιώθουν οι Ιταλοί για το πρώτο καφέ Starbucks που θα ανοίξει στη χώρα τους   

“Είναι σαν να ανοίγει Taco Bell στο Mexico”

Ποιες είναι οι πιθανότητες οι Ιταλοί να προτιμήσουν έναν grande Hazelnut Mocha Coconutmilk Macchiato;  Μόνο ο χρόνος θα δείξει! Η Starbucks είναι έτοιμη να ανοίξει το πρώτο κατάστημα στην Ιταλία, στην πόλη του Μιλάνου τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Το Roastery θα χτιστεί σε ένα ιστορικό κτίριο, πρώην ταχυδρομείο, μερικά λεπτά από τον Καθεδρικό του Μιλάνο. Και όπως σίγουρα περιμένει κανείς από τον τόπο που γεννήθηκε ο espresso, οι ντόπιοι δεν είναι καθόλοι ανυπόμονοι για αυτό το νέο ξεκίνημα.

Η σελίδα The Local Italy πρόσφατα έκανε μία δημοσκόπηση για τους αναγνώστες της στα social media και όπως ήταν αναμενόμενο η πλειοψηφία τάχθηκε ενάντια στην απόφαση των Starbucks να ανοίξουν νέο κατάστημα στην Ιταλική πρωτεύουσα, με 87% να ψηφίζει κατά της εισβολής του Αμερικανικού καφέ στην Ιταλία.

Μερικοί υποστήριξαν ότι “το να πωλείς καφέ στους Ιταλούς είναι σαν να πωλείς τουλίπες στο Αμστερνταμ, ή σα να ανοίγεις ένα Taco Bell sτο Μεξικό, ή Dominos Pizza στην Ιταλία.’’

Άλλοι εξέφρασαν την άποψη ότι η κουλτούρα του καφέ της Ιταλίας είναι απίθανο να παραγκωνιστεί απέναντι στη “σειρήνα”. Και τουλάχιστον ένα άτομο παραδέχτηκε ότι προσβλέπει στη δυνατότητα ενός PSL: “Ψήφισα όχι ευχαριστώ, αλλά μετά το ξανασκέφτηκα και είπα πως θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα Pumpkin Spice Latte αυτό το φθινόπωρο”.

Ο διευθυντής της Starbucks, Howard Schultz δήλωσε ότι η εταιρεία “βρίσκεται στη βάση των θαυμάσιων εμπειριών που πολλοί από εμάς είχαν στην Ιταλία” και έρχεται στη χώρα “με ταπεινοφροσύνη και σεβασμό, για να δείξει αυτό που έχει μάθει”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.