Αθλητισμός και η άνοδος των φυλών ευεξίας

Η ευεξία γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένη, καθώς το κίνημα από το healthcare στο wellcare μεγαλώνει. Τα ρούχα, τα ρολόγια, τα τηλέφωνα και άλλα μας επιτρέπουν να αγοράζουμε τα δικά μας προσωπικά οικοσυστήματα ευεξίας και τα brands αρπάζουν αυτή την ευκαιρία με φοβερό τρόπο.

Αξιολόγηση της αγοράς

Η μαζική άνοδος της αθλητικής δραστηριότητας δεν είναι κάτι νέο. H τάση έχει αυξηθεί σταθερά την τελευταία δεκαετία και η αγορά δεν παρουσιάζει ενδείξεις επιβράδυνσης. Οι παγκόσμιες πωλήσεις προβλέπεται να φτάσουν τα 189 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, από 153 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Η Stella McCartney άρχισε να παράγει activewear το 2004 και όλοι οι σχεδιαστές όπως Derek Lam, Tory Burch, Betsey Johnson, Trina Turk και Rebecca Minkoff.

Η ποικιλία στο στυλ και τη λειτουργία αυτών των γραμμών, επεκτείνει τον αριθμό των ανθρώπων που μπορούν να αυτοπροσδιοριστούν ως υπέρμαχοι της ευεξίας. Εν τω μεταξύ, οι πιο παραδοσιακοί αθλητές και οι φανατικοί της γυμναστικής μπορούν να επωφεληθούν από τα επεκταμένα προϊόντα και τις τεχνολογικές καινοτομίες από τους κλασσικούς πωλητές retail όπως η Nike και η Under Armor. Αυτή η αναπτυσσόμενη αγορά καταναλωτών και ανταγωνιστών σημαίνει brands ευεξίας που τώρα αντιμετωπίζουν την πρόκληση της ανάπτυξης μιας σαφούς ταυτότητας και μοναδικής προσφοράς σε ένα γεμάτο, διεπαγγελματικό τοπίο.

Προσδιορισμός των Φυλών

Ενώ οι αθλητικές επιλογές έχουν επεκταθεί τα τελευταία 10 χρόνια, υπάρχουν και κοινότητες γυμναστικής, πολύ πέρα ​​από το τοπικό γυμναστήριο: π.χ., Soul Cycle, Class Pass, Barry’s Bootcamp, ακόμα και το CrossFit. Η αναζήτηση για ευεξία έχει γίνει πιο εμφανής και οι άνθρωποι έχουν πάρει πιο ενεργό ρόλο για την υγεία τους – από το να φορούν ένα Fitbit μέχρι την αναζήτηση πιο εξατομικευμένων ασφαλιστικών προγραμμάτων. Αλλά είναι επίσης πιο δημοφιλές να “αναδείξουμε” την υγιή πλευρά και να χρησιμοποιήσουμε brands για να δείξουμε την υπακοή σε μια κοινότητα με ξεχωριστό σύνολο αξιών.

Οι έξυπνες μάρκες αντιμετωπίζουν αυτή την τάση και οικοδομούν τις δικές τους κοινότητες, είτε μέσα σε καταστήματα, είτε στην περιοχή, είτε σε απευθείας σύνδεση. Τα Nike’s Run Clubs, τα FitHubs της Reebok και τα μαθήματα της Athleta, είναι παραδείγματα. Νωρίτερα φέτος, είδαμε την Under Armour, της οποίας το Chicago Brand House, διαθέτει το πρώτο wearables μπαρ, που απελευθερώνει το HealthBox, ένα συνδεδεμένο γυμναστήριο. Ακόμη και τα αθλητικά συμπληρώματα όπως το PERFORMIX είναι στο παιχνίδι, με εφαρμογές για την παρακολούθηση της απόδοσης, που παρακινούν να προπονήστε και σας ενθαρρύνουν να μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας.

Αγκαλιάζοντας την ευκαιρία

Η διασταύρωση της κοινότητας με προϊόντα και υπηρεσίες φαίνεται να είναι το γλυκό σημείο για τα brands που παίζουν σε αυτό το χώρο. Με την ανάμειξη χαρακτηριστικών πολυτέλειας, με την τεχνολογία και την ψυχαγωγία, τα επιτυχημένα brands δημιουργούν την τέλεια ισορροπία αποκλειστικότητας και προσβασιμότητας και καθιστούν δύσκολο να τα εγκαταλείψει κανείς. Ίσως δεν έχετε ακούσει καν για το Bandier, για παράδειγμα, αλλά ίσως έχετε ακούσει για τους Beats και τη Madonna. Ο νέος χώρος του Bandier φιλοξενεί ένα στούντιο γυμναστικής που θα περιλαμβάνει μαθήματα με τον πρώην εκπαιδευτή της Madonna, Nicole Winhoffer. Και όταν τελειώσετε την προπόνηση, μπορείτε να ακούσετε μουσική στο σταθμό Beats ή να κατευθυνθείτε στο σαλόνι μουσικής για μια ζωντανή παράσταση.

Ίσως μια ρουτίνα γυμναστικής σε επίπεδο διασημοτήτων, δεν είναι για τον τρόπο ζωής σας και δεν θα ξαπλώσετε σύντομα στους -σατέν καναπέδες του Bandier. Ωστόσο, καθώς ο ορισμός της υγείας συνεχίζει να επεκτείνεται και η “πείνα” για τα brand ευεξίας μεγαλώνει, η κατασκευή των σωστών εμπειριών των πελατών θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μακροζωία και την αφοσίωση.

Εάν λειτουργείτε στον χώρο της υγείας και ευεξίας, πώς μπορείτε να δημιουργήσετε φυλές ανάμεσα στους ανθρώπους που υπηρετείτε; Πώς δημιουργείτε ουσιαστικές εμπειρίες που κάνουν τους έξω να θέλουν να μπουν μέσα;

Καθώς η προσοχή στην υγιεινή διαβίωση συνεχίζεται, τα brands ευεξίας που μπορούν να αντιμετωπίσουν δημιουργικά αυτές τις ερωτήσεις θα ενισχύσουν την επιτυχία τους, συγκεντρώνοντας αφιερωμένους πρεσβευτές του brand και ένα διευρυμένο μερίδιο αγοράς.