24 Απρ 2024
READING

Eίναι πολλά τα 119 δολάρια για μία συνδρομή Amazon Prime;

2 MIN READ

Eίναι πολλά τα 119 δολάρια για μία συνδρομή Amazon Prime;

Eίναι πολλά τα 119 δολάρια για μία συνδρομή Amazon Prime;

Η Amazon.com έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπους εγγεγραμμένους στο πρόγραμμα Prime, το οποίο προσφέρει δωρεάν παράδοση, προβολή βίντεο και πλήθος άλλων προνομίων με ετήσια συνδρομή $ 99. H Amazon ανακοίνωσε ότι θα ανεβάσει την τιμή για την ετήσια συμμετοχή στα $ 119. Οι οπαδοί της Amazon θα είναι πρόθυμοι να δαπανήσουν επιπλέον 20 δολάρια για να παραμείνουν στο Prime; Θα αυξήσει την ικανότητα της Amazon να προσελκύσει νέα μέλη στο πρόγραμμα;

Σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας, ο CFO Brian Olsavsky δήλωσε στους αναλυτές ότι το πρόγραμμα Prime είναι ισχυρός οδηγός της κορυφαίας ανάπτυξης της Amazon.

“Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την αξία του Prime, συμπεριλαμβανομένης της επιλογής ταχύτητας και των ψηφιακών επιλογών ψυχαγωγίας”, δήλωσε (μέσω του Seeking Alpha). “Έχουμε επεκτείνει την ελεύθερη ημερήσια αποστολή και τις επιλογές της μιας ημέρας. Και η δική μας διήμερη παράδοση είναι πλέον διαθέσιμη σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια είδη, από 20 εκατομμύρια που ήταν μέχρι το 2014.

Και συνεχίζουμε να προσθέτουμε ψηφιακά οφέλη όπως το Prime Video. ” Η Amazon απέσπασε διάφορες ανησυχίες σχετικά με την αύξηση του ετήσιου βασικού ποσοστού συμμετοχής από $79 στα $99 το 2014. Την εποχή εκείνη, η Amazon είχε περάσει οκτώ χρόνια μεταξύ της αύξησης του ποσοστού συνδρομής και οι περισσότεροι, ακόμη και εκείνοι που γκρινιάζαν, δικαιολόγησαν την αύξηση βάσει πρόσθετων παροχών που παραμένει στα πρόθυρα των $ 100.

Με την τελευταία ανακοίνωσή της, η Amazon αναγνωρίζει ουσιαστικά ότι η λειτουργία του Prime είναι μια ακριβή πρόταση για την εταιρεία. Εκτός από τα οφέλη που έχουν αποκτηθεί, η Amazon έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στην επέκταση του δικού της ιδιωτικού στόλου υπηρεσιών παράδοσης. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να μεταφέρουμε τη Whole Foods με δωρεάν  παραδόσεις σε δύο ώρες, σε ένα αυξανόμενο αριθμό αγορών. Ο κ. Olsavsky δήλωσε ότι η Amazon έχει πολλά προγράμματα για άτομα που μπορεί να βρουν πάρα πολλά τα $ 119 σε μία  δόση. Υπογράμμισε τη δυνατότητα μηνιαίας συνδρομής καθώς και εκπτωτικά προγράμματα για φοιτητές και άλλες ομάδες. Τελικά είπε: «Πιστεύουμε ότι εξακολουθεί να είναι η καλύτερη προσφορά στο retail και απλά προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε καθημερινά».

Η Amazon ανακοίνωσε καθαρή αύξηση πωλήσεων κατά 43% κατά το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα λειτουργικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 92% στα 1,9 δισ. δολάρια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.