25 Απρ 2024
READING

Τα 20 κορυφαία πολυτελή καταστήματα λιανικής πώλησης

7 MIN READ

Τα 20 κορυφαία πολυτελή καταστήματα λιανικής πώλησης

Τα 20 κορυφαία πολυτελή καταστήματα λιανικής πώλησης

Έχουμε συγκεντρώσει τους πιο πολυτελείς χώρους λιανικής πώλησης παγκοσμίως, ως τα καλύτερα παραδείγματα σχεδιασμού πολυκαταστημάτων και υποδειγματικής εξυπηρέτησης πελατών. Αυτοί οι χώροι λιανικής επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει να δημιουργηθεί μια εμπειρία πολυτέλειας στον πελάτη. Παρακολουθήστε τον κορυφαίο κατάλογο 20 καταστημάτων, που προσφέρει θερμό καλωσόρισμα και χαλάρωση στο περιβάλλον του καταστήματος. 

Louis Vuitton (Λονδίνο)

Ένα λαμπερό αστέρι στο retail portfolio της Louis Vuitton, το Maison Louis Vuitton του Λονδίνου, δημιουργήθηκε από τον αρχιτέκτονα Peter Marino και άνοιξε το 2010. Το Maison είναι ένα αληθινό μνημείο για να φιλοξενήσει πολυτελή υλικά όπως μεταξωτές ταπετσαρίες, ξύλα μπαμπού και μία γυάλινη υπέρλαμπρη σκάλα. Το Maison είναι ένα πραγματικό μνημείο του brand που ξεδιπλώνεται σε τρεις ορόφους. Ο χώρος έχει φιλοξενήσει έργα τέχνης από τους Anish Kapoor, Richard Prince και Takashi Murakami και ο δεύτερος όροφος είναι απολύτως αφιερωμένος σε μια ιδιωτική σουίτα πελατών.

House of Bijan (Los Angeles)

Πολλές φορές έχει περιγραφεί ως το πιο ακριβό κατάστημα στον κόσμο! Το Rodeo Drive menswear boutique έχει ντύσει Πρόεδρους, την υψηλή κοινωνία του Hollywood και πάρα πολλούς άλλους σχεδιαστές. Το showroom που λειτουργεί ‘Κατόπιν Ραντεβού’ εξυπηρετεί κάθε πελάτη ξεχωριστά και διαθέτει είδη ένδυσης, αξεσουάρ, αρώματα, ακόμη και «drivable art»!

50 Howard Street(New York)

Το γαλλικό design house Agnes b αγκαλιάζει την επιτυχημένη φιλοσοφία της παριζιάνικης γκαλερί (Galerie du Jour) στην οδό Howard Street της Νέας Υόρκης. Αυτή τη φορά συνδυάζει ένα ημερολόγιο εκθέσεων με μια shoppable boutique και ένα βιβλιοπωλείο, που δημιουργούν ένα στιγμιότυπο από το δημιουργικό και κριτικό μάτι του σχεδιαστή.

Tesla(Global)

Οι χώροι Tesla παγκοσμίως, δεν διαθέτουν μόνο τα τελευταία μοντέλα και τα concept μοντέλα από τον ηγέτη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά και ένα στούντιο σχεδιασμού που αναλύει τα διαθέσιμα εξαρτήματα και φινιρίσματα και ένα τμήμα εμπορευμάτων.

BourdonHouse(London)

Περιγράφεται ως το «πνευματικό σπίτι» του Alfred Dunhill, το κτίριο που κατατάσσεται στο Grade II είναι ένα αφιέρωμα στην κομψότητα, την εξυπηρέτηση και την προσοχή στη λεπτομέρεια των παρελθόντων χρόνων. Οι κύριοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε πάνω από 300 υφάσματα για κοστούμια, 450 υφάσματα για πουκάμισα και να κάνουν τις αγορές τους αφού κατασκευαστούν κατά παραγγελία. Υπάρχει ένας on-site barber που προσφέρει το πιο καθαρό και γρήγορο ξύρισμα, όπως επίσης και μια αίθουσα προβολής και ένα Cellar μπαρ, που σερβίρει επώνυμα ποτά και φαγητό.

Nespresso(Liverpool)

Η Nespresso ξεκινάει μια νέα ιδέα για την σειρά υψηλής ποιότητας κάψουλας καφέ. Το τελευταίο κατάστημα βρίσκεται στο εμπορικό κέντρο Liverpool One του Ηνωμένου Βασιλείου και αποτελείται από τρεις βασικούς πυλώνες. Ο ένας είναι το «αισθησιακό καλωσόρισμα», ο δεύτερος είναι η «ανακάλυψη στο τραπέζι atelier » και ο τρίτος είναι η «εμπειρία βιωσιμότητας και κυκλικότητας» που δίνει έμφαση στον φιλικό προς το περιβάλλον σχεδιασμό των καταστημάτων και την ανακύκλωση pod. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία οι πελάτες να παρακολουθούν τους ειδικούς μέσα στο κατάστημα για να μάθουν περισσότερα σχετικά με την προέλευση του καφέ που διατίθεται.

Shinola Detroit(Brooklyn)

Η μάρκα δερμάτινων ειδών και σχεδιασμού Shinola Detroit άνοιξε πρόσφατα ένα κατάστημα 250 τετραγωνικών μέτρων στο Μπρούκλιν. Διαθέτει ένα σύνολο εργαλείων για τα σύγχρονα Brooklynite – ρολόγια, δερμάτινες τσάντες και αξεσουάρ, audio και hi-fi, χαρτικά και ποδήλατα. Διαθέτει σταθμό για την προσωποποίηση δερμάτινων ειδών και μπαρ προσαρμογής ρολογιών. Το Smile to Go Cafe διαθέτει ένα εύχρηστο μενού καφέδων και σάντουιτς για τους New Yorkers που βιάζονται.

Maison Margiela(Paris)

Είναι γνωστό για τους συναρπαστικούς και ανορθόδοξους συνδυασμούς υλικού και φόρμας, το κατάστημα του Maison Margiela στο Μιλάνο, στη Via Saint Andrea, ήταν μία από τις πρώτες ενσαρκώσεις που ακολούθησαν τον Creative Director, John Galliano. Σε συνεργασία με το Milanese design studio Wood-Skin, ο χώρος διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Prada Epicenter(New York)

Το Prada Epicenter της Νέας Υόρκης, σχεδιασμένο με το συνεργάτη OMA / AMO της Νέας Υόρκης, είναι μια μπουτίκ, ένας δημόσιος χώρος, μια γκαλερί, ένας χώρος performance και ένα εργαστήριο που διερευνά την εμπορική κουλτούρα και τις μελλοντικές προοπτικές της αρχιτεκτονικής επιχείρησης. Το “κατάστημα” είναι ένα μέρος που πρέπει κανείς να διερευνήσει, να ακουμπήσει, να βιώσει, αφού εξελίσσεται συνεχώς.

L’eclaireur(Paris)

Το mega-concept κατάστημα που σχεδιάστηκε από τον Βέλγο δημιουργό Arne Quinze, στην οδό Sevigne, δημιουργεί ένα όνειρο για τους αγοραστές που τους αρέσει να εξερευνήσουν, να περιπλανηθούν και να αναρωτηθούν. Τα ενδύματα ενσωματώνονται μέσα σε μια εγκατάσταση σε επίπεδο καταστήματος, όπου τα animations τρέχουν σε 100+ ενσωματωμένες οθόνες.

Frederic Malle(Paris)

Αυτό είναι ένα κατάστημα που παίρνει σοβαρά την τέχνη του αρώματος. Το τελευταίο project που σχεδιάστηκε από τον Jakob + MacFarlane εμφανίζει μπουκάλια σε δομές κηρήθρας και καθρέφτες δημιουργώντας ένα ατελείωτο ευωδιαστό σύμπαν. Κάθε χώρος περιέχει ένα smelling booth για τη βέλτιστη εισπνοή. Υπάρχουν μονάδες ψύξης για να διατηρήσετε το αρχικό άρωμα όσο το δυνατόν περισσότερο και portrait γκαλερί αρωμάτων που δείχνουν τις «μύτες» που κρύβονται πίσω από δημιουργίες αρωμάτων.

3.1 Phillip Lim(LosAngeles)

Επαναπροσδιορίζοντας την πολυτέλεια μέσω του μινιμαλισμού, το τελευταίο κατάστημα του Phillip Lim στο κέντρο του Λος Άντζελες είναι ένα loft 465 τετραγωνικών μέτρων, που δημιουργεί ευάερους, μεταμορφώσιμους χώρους με ξεχωριστούς διαχωριστικούς τοίχους χαμηλής δέσμευσης και διαφανείς strip κουρτίνες. Οι ιδρυτές περιγράφουν το χώρο ως «επιμελημένο» και όχι ως «lifestyle», με εκλεκτές εκθέσεις και συνεργασίες.

Le Chocolat(Dubai)

Η πρώτη λέξη στη ζαχαροπλαστική, το Dubai City Walk φιλοξενεί το Le Chocolat, που είναι πιο κοντά σε μια μπουτίκ μόδας παρά ένα κατάστημα σοκολάτας. Ένα μανεκέν, κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από σοκολάτα, χαιρετά τους αγοραστές στην είσοδο προτού επιλέξουν ανάμεσα σε γκουρμέ τρούφες κακάο και bon bons.

Isabel Marant(Miami)

Τα καταστήματα Isabel Marant λένε μια συνεπή ιστορία σε κάθε κατάστημα λιανικής πώλησης. Το τελευταίο κατάστημα στο Miami, στην καρδιά του Design District, φέρει τη μοναδική παριζιάνικη υπογραφή, σχεδιασμένο από τον γάλλο αρχιτέκτονα Laurent Deroo.

Level Kids(Dubai)

Ένα ονειρεμένο πολυκατάστημα για παιδιά, το Level Kids φιλοξενεί 200 μάρκες σε παιχνίδια, παιδικά ενδύματα, παπούτσια και αξεσουάρ για μικρούς αγοραστές ηλικίας 0-12 ετών. Σκεφτείτε τη Stella McCartney Kids και το Burberry Kids δίπλα σε ένα καφέ, ένα μίνι-spa, ένα στούντιο φωτογραφίας, ένα ενυδρείο και μια περιοχή VIC (πολύ σημαντικά παιδιά).

Maxfield(Los Angeles)

Το Maxfield είναι μια πολυτελής μπουτίκ, που καλύπτει τόσο τις επιμέρους συλλογές όσο και τις vintage συλλογές σχεδιαστών. Φιλοξενεί μια σειρά blockbuster εκθέσεων και αποκλειστικών συλλογών (σκεφτείτε την Alessandro Michele για την Gucci) και μια sharp επεξεργασία της μόδας, των κοσμημάτων, των ρολογιών, των επίπλων, των βιβλίων και των δώρων.

Hermes(London)

Με θέα τους Cadogan Square Gardens, αυτό το κατάστημα αβίαστα περιβάλλει το μυστικό της Hermes, ενώ ταυτόχρονα είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Τα δωμάτια είναι ανοιχτά και φωτεινά, με διαφορετικό υλικό και τελειώματα χρώματος σε κάθε χώρο. Τα δερμάτινα κομμάτια Hermes, εμφανίζονται ως δείγματα υπηρεσιών le sur-mesure (κατά παραγγελία), που είναι διαθέσιμα στο κατάστημα.

Dolce & Gabbana(Venice)

Ένα βήμα από την Piazza San Marco είναι το Dolce & Gabbana ενσωματωμένο σε όλη τη σέξι, πολυτελή ιταλική δόξα. Ποτέ δύο καταστήματα της Dolce δεν είναι ίδια. Σχεδιασμένο από τον Eric Carlson, κάθε χώρος έχει μια μοναδική, τοπική προσωπικότητα. Το βενετσιάνικο κατάστημα είναι εξαιρετικά πολυτελές με μαρμάρινους κίονες, δάπεδα από terrazzo και πολυέλαιους με γυαλί Murano.

Balenciaga(Paris)

Η Balenciaga, όπως την γνωρίζουμε, έχει μεταμορφωθεί από τη δημιουργική σκηνοθέτη Demna Gvasalia. Το κατάστημά της στη λεωφόρο Montaigne, διαταράσσει την «πολυτέλεια» με μια πονηρή κομψή αισθητική 2.0, όπου τα σχέδια των παιδιών και τα crayon-doodles αντισταθμίζουν την αραιά κατανεμημένη υψηλή ραπτική.

The House of Dior(Tokyo)

Μια πραγματική παιδική χαρά πολυτέλειας, αποτελεί το κατάστημα Dior στοεμπορικό κέντρο της Ginza Six. Το κατάστημα αποτελείται από πάνω από πέντε επίπεδα, με μια εξαντλητική ποικιλία γυναικείων ενδυμάτων, ανδρικών ενδυμάτων και MAISON, καθώς και από έναν όροφο αφιερωμένο σε VIP και ένα καφέ που σερβίρει αποκλειστικά επιδόρπια σε συνεργασία με τον Pierre Herme. Διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακή πρόσοψη από γυαλί εμπνευσμένη από πανιά που σχεδιάστηκε από τον προαναφερόμενο αρχιτέκτονα Peter Marino. Έχει επίσης ένα συνεχόμενο κατάλογο εκδηλώσεων και «περιηγήσεων» στο κατάστημα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.