26 Απρ 2024
READING

Retail στην Nέα Υόρκη

4 MIN READ

Retail στην Nέα Υόρκη

Retail στην Nέα Υόρκη

Τι είναι το Third Wave στο retail;

Είναι μια εμπειρία και ένας χώρος βασισμένος συναισθηματικά με σημαντικό κοινωνικό ήθος. Αποτελεί μία από τις τρεις θεμελιώδεις στρατηγικές που πρέπει να υιοθετήσει η βιομηχανία του  retail, αν θέλει να κρατήσει στην αγορά πολύ περισσότερο. Απαιτεί την αναβίωση παλαιότερων τακτικών, αλλά ερμηνεύεται εκ νέου και εφαρμόζεται ξανά.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα retail brands του Third Wave που δημιουργούν εμπειρίες για τους πελάτες θέλουν να ασχοληθούν με τους πελάτες.

TARGET EXPRESS

Το νέο κατάστημα της Target, με έκταση 15000τ.μ., στην καρδιά του Herals Square είναι το 55ο μικρό τους concept ( το δεύτερο στη ΝΥ), το οποίο αποτελεί κλειδί στην στρατηγική ανάπτυξης του retailer, ώστε να υπάρχει καλύτερη εξυπηρέτηση για τον καταναλωτή.

Το νέο κατάστημα προσφέρει εμπορεύματα φτιαγμένα για τον τοπικό καταναλωτή, παράδοση την ίδια μέρα μέσα σε 2 ώρες, καθώς και τους “μεταμορφωμένους” συνεργάτες με εκπαίδευση ως ειδικοί προϊόντων.

Ενώ πολλά μεγάλες εταιρείες κλείνουν τις πόρτες τους, η Target μαθαίνει μέσα από το φυσικό της αποτύπωμα, ακολουθώντας τον καταναλωτή, το οποίο συχνά συμβαίνει σε αστικές περιοχές. Το σχέδιό της είναι να ανοίξει 130 μικρά καταστήματα μέχρι το 2019, που θα παράξει διπλά κέρδη ανά τετραγωνικό, σε σχέση με τις παραδοσιακές big-box τοποθεσίες της.

RH GALLERY

Η Restoration Hardware, η οποία επαναπροσδιορίστηκε ως RH και είναι στη διαδικασία να ξανασχεδιάσει καταστήματα επόμενης γενιάς, όπως το RH Gallery στο ιστορικό Flatiron District. Τα showrooms είναι το κλειδί της στρατηγικής, ώστε να διπλασιαστεί σε μέγεθος και προσφορές η μεγαλύτερη συλλογή από πολυτελή έπιπλα στη χώρα.

Οι RH Galleries έχει αποδειχτεί ότι είναι ένας προορισμός ανάμεσα στις κοινότητες. Και ποιος δε θα ήθελε να ζει σε αυτό το μέρος! Με τα showrooms που μοιάζουν με παλάτια, η RH έχει προωθήσει τα concept που αντιμετωπίζουν το retail ως προορισμό, όπως άλλες εταιρίες και mall operators έχουν ως στόχο την ευκολία και το εύρος του online shopping.

AE STUDIO

Η American Eagle αναζωογόνησε το παλιό κατάστημα της Union Square στη Νέα Υόρκη, μετατρέποντάς τo σε βιωματική mecca, όπου οι πελάτες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, καλούμενοι να επιμελούνται το δικό τους στυλ. Το νέο κατάστημα, το AE Studio, φιλοδοξεί να δημιουργήσει κοινότητα και αλληλεπίδραση με το brand.

Το AE Studio διαθέτει ένα κατάστημα Maker’s Shop, όπου οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν μοναδικά κομμάτια από τη συλλογή τζιν της AE. Υπάρχει μια ειδική ομάδα social media στο κατάστημα, για να αλληλεπιδρά με τους καταναλωτές και να αναπαράγει περιεχόμενο σε πραγματικό χρόνο. Ένα από τα πιο μοναδικά χαρακτηριστικά είναι μια δωρεάν υπηρεσία πλυντηρίου, που προσφέρεται στους φοιτητές. Καθώς τα brands δυσκολεύονται να βρουν τρόπους για να αυξήσουν την κυκλοφορία πελατών, αλλά και το χρόνο που παραμένουν μέσα στο κατάστημα, το πλυντήριο είναι ένας απροσδόκητος τρόπος να ανταπεξέλθουν σε αυτήν την πρόκληση.

EVERLANE

Ο online retailer, Everlane, άνοιξε το πρώτο φυσικό κατάστημα retail στα τέλη του 2017, κάνοντας μια σημαντική απόκλιση από το αρχικό όραμα της εταιρείας. Ως απάντηση στη ζήτηση των πελατών, αποφάσισαν να ανοίξουν καταστήματα, ώστε οι αγοραστές να μπορούν μεν να αγοράζουν ηλεκτρονικά, αλλά να επιστρέφουν τα προϊόντα σε ένα κατάστημα. Η ναυαρχίδα έχει πολλά bestsellers της εταιρείας, όπως μπλουζάκια, κασμίρ, τζιν και παπούτσια. Αν και το κατάστημα είναι μικρό – 700 τ.μ, επιτρέπει στην εταιρεία να φτάσει σε νέους αγοραστές και να αλληλεπιδρά άμεσα.

ALLBIRDS

Το δεύτερο φυσικό κατάστημα της Allbirds, άνοιξε πρόσφατα στη γειτονιά SoHo της Νέας Υόρκης. Ο στόχος του καταστήματος είναι να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μια εντυπωσιακή φιλοσοφία retail, επικαλούμενη την άνεση,  την αποτελεσματικότητα και τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του Brand. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματά του, περιλαμβάνουν ένα bar παπουτσιών, όπου οι πελάτες πραγματοποιούν τις παραγγελίες τους γρήγορα και αποτελεσματικά στον μπάρμαν του Allbird και στη συνέχεια υπάρχει ένας “τροχός χάμστερ’”σε ανθρώπινο μεγέθος ώστε οι πελάτες να μπορούν να δοκιμάσουν τα παπούτσια και να βιώνουν την εμπειρία αυτή σε ένα νέο επίπεδο.

SUPREME

Τα skateboards, τα σχετιζόμενα εργαλεία, τα αθλητικά παπούτσια και τα streetwear κάνουν το κατάστημα στο SoHo να είναι μία mecca των skaters. Η παγκοσμίου φήμης μάρκα μπορεί να βρεθεί σε διασημότητες, μοντέλα, μικρά παιδιά και μουσικούς, με μικρά καταστήματα sneaker, σε όλο τον κόσμο.

Έχουν release προιόντων 2 φορές το χρόνο και διαθέτουν νέα προϊόντα κάθε Πέμπτη. Εκείνες τις μέρες, τα καταστήματα και οι δρόμοι είναι γεμάτοι με μικρά παιδιά που περιμένουν να αγοράσουν τα νέα αποκλειστικά προϊόντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.