27 Απρ 2024
READING

Η WeWork “κερδίζει” περισσότερα από $ 700 εκατομμύρια από την αγορά ομολόγων

3 MIN READ

Η WeWork “κερδίζει” περισσότερα από $ 700 εκατομμύρια από την αγορά ομολόγων

Η WeWork “κερδίζει” περισσότερα από $ 700 εκατομμύρια από την αγορά ομολόγων

Σύντομη περιγραφή:

Η start up WeWork προσφάτως στράφηκε προς την αγορά ομολόγων, με την ελπίδα να κερδίσει 500 εκατομμύρια δολάρια σε νέα χρηματοδότηση και τελικά κατέληξε να συγκεντρώσει 702 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα δελτία έκδοσης εταιρειών και σχετικά δημοσιεύματα. Τα ομόλογα, που πρέπει να αποπληρωθούν το 2025, φέρουν interest rate 7,875%.

Από την προσφορά ομολόγων, τα οικονομικά νέα έχουν επισημάνει κάποιες πράξεις εταιριών start up που θα μπορούσαν να κλονίσουν τους επενδυτές. Ενώ τα έσοδα διπλασιάστηκαν πέρυσι, για παράδειγμα, το κόστος τα ξεπέρασε, σύμφωνα με το Bloomberg αυτή την εβδομάδα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει χρέωση 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επόμενες δύο δεκαετίες, με 5 δισεκατομμύρια δολάρια που πρέπει να καταβληθούν τα επόμενα πέντε χρόνια, όπως επεσήμανε αυτή την εβδομάδα ο αρθρογράφος του Bloomberg, Gadfly Chris Bryant.

Οι αναλυτές εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ικανότητα της WeWork να αποπληρώσει τα ομόλογα. Μεταξύ των ανησυχιών, όπως επισημαίνει ο Bryant του Bloomberg, οι ενοικιαστές στους χώρους συνεργατών της start up μπορούν να ακυρώσουν τις συνδρομές τους με ειδοποίηση μόλις ένα μήνα πριν. “Σε μια οικονομική ύφεση, είναι λογικό να υποθέσουμε ότι ορισμένοι θα αποφασίσουν ότι είναι φθηνότερο να δουλεύουν από το σπίτι τους”, γράφει ο Bryant.

Insight:

Η WeWork έχει κερδίσει την προσοχή των επιχειρηματιών εν μέσω μιας ταχείας και μαζικής επέκτασης. Τον Οκτώβριο, η start up αγόρασε το Lord & Taylor’s iconic Fifth Avenue property, για 850 εκατομμύρια δολάρια και λέγεται ότι εξετάζει μια επέκταση στο retail, η οποία θα μπορούσε να περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμες retail μισθώσεις ή την ενσωμάτωση καταστημάτων σε συνεργατικούς χώρους για τα μέλη.

Αλλά αυτές οι μισθώσεις φέρουν μια μακροπρόθεσμη υποχρέωση, που σε λιγότερο θετικούς οικονομικούς χρόνους, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχεία κατάρρευση, καθώς οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στο γραφείο θα ψάχνουν φθηνότερες εναλλακτικές λύσεις – συμπεριλαμβανομένων των δικών τους ευρέσεων.

Είναι μια φούσκα έτοιμη να σκάσει, σύμφωνα με τον Scott Galloway, ιδρυτή του γραφείου ψηφιακού μάρκετινγκ και έρευνας της L2, ο οποίος προειδοποίησε για τα τρωτά σημεία της WeWork πριν από ένα χρόνο. Η Wework “ουσιαστικά μισθώνει χώρο σε έναν καναπέ” ​​και ότι η μεγάλη αξιολόγησή της “δεν έχει νόημα”, δήλωσε πέρυσι.

Η εγγύτητα των χώρων συνεργασίας και του retail έχει κάποια λογική, δεδομένης της αυξανόμενης διαθεσιμότητας του χώρου που παρέμεινε κενός, καθώς και τα οφέλη, ιδιαίτερα την επισκεψιμότητα, που ο καθένας μπορούσε να πάρει από τον άλλο. Μαζί με την πώληση του Bay Hudson το περασμένο έτος της Lord & Taylor  στην πέμπτη λεωφόρο της Νέας Υόρκης για 850 εκατομμύρια δολάρια, άλλοι retailers και συνεργατικές εταιρείες έχουν πραγματοποιήσει επίσης συνεργασίες.

Το 2016, η Staples και το γραφείο εργασίας κοινής χρήσης Workbar, ξεκίνησαν μια συνεργασία που επωφελήθηκε από τον πρόσθετο χώρο σε τρεις τοποθεσίες της Staples στην περιοχή της Βοστώνης. Και μόλις αυτή την εβδομάδα, η Brookfield Residential εταιρεία ακινήτων OliverMcMillan, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία συνεργατών n18 θα δημιουργήσει την πρώτη θέση των ΗΠΑ στο πολυτελές υπαίθριο εμπορικό κέντρο The Shops Buckhead Atlanta το φθινόπωρο του 2018.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.