18 Απρ 2024
READING

Ευεξία: Eίναι το νέο Trend!

3 MIN READ

Ευεξία: Eίναι το νέο Trend!

Ευεξία: Eίναι το νέο Trend!

Για να εκσυγχρονίσουμε πραγματικά το retail, τα καταστήματα πρέπει να αναζητήσουν τρόπους ώστε να επαναπροσδιορίσουν το περιβάλλον τους και να υιοθετήσουν τις τελευταίες τάσεις της ευεξίας. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι καταναλωτές αποδίδουν μεγαλύτερη αξία στην ιδέα της ευεξίας – αλλά ο ορισμός έχει εξελιχθεί σίγουρα τα τελευταία χρόνια. Η έννοια δεν περιορίζεται πλέον μόνο στο να είναι κάποιος σε φόρμα. Έχει σχέση με τη συναισθηματική, σωματική και ψυχική υγεία – την ολιστική προσέγγιση για την επίτευξη του καλύτερου εαυτού. Αυτή η ευρύτερη εμβέλεια της έννοιας επέτρεψε στους retailers διαφόρων τομέων, να προσαρμόσουν τις στρατηγικές τους για να ευθυγραμμιστούν με μια συνεχώς εξελισσόμενη καταναλωτική ζήτηση.

Η Πολιτιστική Αλλαγή

Αυτή η τάση είναι η πολιτιστική μετατόπιση των καταναλωτών που δίνουν προτεραιότητα στην έννοια της ευεξίας πάνω από αυτή του υλισμού. Υπάρχει η επιθυμία να συνδυάσουν την εμφάνιση με την καλή αίσθηση. Ξεκινώντας από την άνοδο της αθλητικής δραστηριότητας στις αρχές της δεκαετίας του 2010, η τάση συνέχισε να πραγματοποιείται μέσω μιας εμμονής με το δανέζικο ‘Hygge’ – την τέχνη της ευεξίας και της ευχαρίστησης. Οι γραμμές μεταξύ αυτής της τάσης ευεξίας και του φυσικού καταστήματος, βρίσκονται μέσα στην εμπειρία του καταστήματος. Η γενική ιδέα ότι οι retailers πρέπει να φροντίζουν τους χώρους που προκαλούν μια συναισθηματική αντίδραση.

Οι περιποιημένοι χώροι

Σε μόνιμους εμπορικούς χώρους, βλέπουμε brands να αναγνωρίζουν τη σημασία της ενσωμάτωσης μιας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτουν την έννοια της ευεξίας στο πλαίσιο του retail.

Μόλις πέρυσι, η Saks Fifth Avenue άνοιξε το Wellery Studio – έναν ολόκληρο όροφο αφιερωμένο στην προώθηση της ευεξίας ως τρόπο ζωής. Περισσότερο από μια απλή εμπειρία αγορών, ο χώρος διέθετε 22 επιμέρους χώρους για μαθήματα γυμναστικής, αίθουσες θεραπευτικής αγωγής, είδη ένδυσης και άλλες υπηρεσίες που αφορούσαν τη δημιουργία βιωματικών υπηρεσιών συνειδητής υγείας.

Το Selfridges Body Studio επωφελήθηκε από αυτή την τάση ευεξίας. Πρόκειται για ένα χώρο δηλώσεων μέσα στο πολυκατάστημα, που δημιουργήθηκε για να φέρει μια προγενέστερα παραμελημένη κατηγορία στο προσκήνιο και όχι μόνο να γιορτάζει το προϊόν, καθώς επίσης και να προωθήσει την ενδυνάμωση και την εμπνευσμένη εμπειρία με εσώρουχα. Ωστόσο, η έννοια δεν περιορίζεται στους εκτεταμένους χώρους των πολυκαταστημάτων. Το adidas Women’s Studio, ένας scandi-designed χώρος αφιερωμένος στην ενδυνάμωση της γυναικείας γυμναστικής, περιλαμβάνει μαθήματα κάθε εβδομάδα. Αυτό το περιβάλλον fitness kinship’ αντικατοπτρίζεται στην τελευταία ναυαρχίδα του Sweaty Betty, το τριώροφο κατάστημα που αποτελείται από χώρο πωλήσεων, στούντιο γυμναστικής και καφέ, το καθένα αφιερωμένο στην προώθηση της έννοιας της ευεξίας ως μέρος της retail εμπειρίας.

Το μέλλον

Ως καταναλωτές, απομακρυνόμαστε από την ιδέα του υλισμού και τασσόμαστε υπέρ της ευεξίας ως νέας πολυτέλειας. Η «retail θεραπεία» συνυπάρχει τώρα με την ιδέα της ευεξίας ως μια βιωματική προσφορά της retail πώλησης. Tα brands που δεσμεύονται να αναγνωρίσουν τη σημασία των αξιοσημείωτων, με βάθος και δυναμικούς χώρους, θα ευδοκιμήσουν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.