19 Απρ 2024
READING

To κατάστημα της Aesop στο Montreal, με τζαζ χαρακτήρα

2 MIN READ

To κατάστημα της Aesop στο Montreal, με τζαζ χαρακτήρα

To κατάστημα της Aesop στο Montreal, με τζαζ χαρακτήρα

Σκούρες πράσινες λεπτομέρειες από σουέντ και μπρούτζο χρησιμοποιήθηκαν από την Alain Carle Architecte, για να κατασκευαστεί αυτό το κατάστημα περιποίησης δέρματος της εταιρίας Aesop και να θυμίζει τζαζ κλαμπ.

Η εταιρία σχεδίασε τον εσωτερικό χώρο για το κατάστημα της Petite Bourgogne που βρίσκεται στο Μόντρεαλ, σε μία γειτονιά στα νοτιοδυτικά της πόλης, ιστορικά γνωστή για τη μουσική σκηνή της.

“Ο εσωτερικός χώρος έχει επηρεαστεί από τη διάθεση της γειτονιάς, με ένα τζαζ χαρακτήρα αφού η μουσική του Oscar Peterson ή των Sealey Brothers μπορεί να ακούγεται από τον δρόμο”, δήλωσε η Aesop. Mε ένα συνδυασμό από σκούρα, φυσικά υλικά, το κατάστημα υποδηλώνει ένα speakeasy.

 

“Όλος ο ορείχαλκος ( κράμα από ψευδάργυρο και χαλκό) που χρησιμοποιείται στο κατάστημα είναι ο συμπαγής ορείχαλκος και προσθέσαμε σκούρο πράσινο συνθετικό σουέτ για να έχει μία πινελιά από jazz club”, δήλωσε η Alain Carle Architecte στο Dezeen.

Η βιτρίνα διαθέτει μεγάλα παράθυρα, με το εσωτερικό να αποκαλύπτει ένα συμμετρικό σχέδιο. Το custom-made ξύλινο ντουλάπι τυλίγεται γύρω από το χώρο με σχήμα καμπύλης, λειτουργώντας ως διαχωριστικό, προσδίδοντας οικειότητα στο κατάστημα.

Οι τοίχοι και η οροφή είναι βαμμένοι σε σκούρο μαύρο χρώμα, με ένα αντίστοιχο γραφείο για check out και έναν ανεξάρτητο νιπτήρα.

Τα δάπεδα παραμένουν  ανοιχτόχρωμα για να ταιριάζουν με τα ξύλινα έπιπλα που περιβάλλουν το χώρο. Η εταιρία Alain Carle Architecte έχει επίσης σχεδιάσει ένα κατάστημα Aesop στην κοντινή περιοχή του Westmount και άλλο ένα στο Mile End.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.