18 Απρ 2024
READING

Oι Retailers μπορούν να αποφύγουν τις παραιτήσεις εργαζομένων με το να τους συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται και στους πελάτες

2 MIN READ

Oι Retailers μπορούν να αποφύγουν τις παραιτήσεις εργαζομένων με το να τους συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται και στους πελάτες

Oι Retailers μπορούν να αποφύγουν τις παραιτήσεις εργαζομένων με το να τους συμπεριφέρονται όπως συμπεριφέρονται και στους πελάτες

Οι Retailers είχαν το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό παραιτήσεων εργαζομένων μεταξύ των βιομηχανιών, στο 13% το χρόνο, σύμφωνα με μία έρευνα του LinkedIn. Για τους εργαζόμενους που εργάζονται με την ώρα, οι παραιτήσεις υπολογίζονται γύρω στο 65%.

Σύμφωνα με τον Jay Reilly, senior manager του business development για τη Deloitte/ConnectMe, οι λύσεις του workforce management (WFM), βοηθούν να διαχειρίζεται κανείς τους εργαζόμενους, αλλά συχνά υπάρχει περιορισμός όταν υπάρχει προσπάθεια να προωθηθεί κάποια engaging εμπειρία.

O κ. Reilly μοιράζεται τρία βήματα για τους retailers ώστε να αποφύγουν τις παραιτήσεις εργαζομένων, με το να τους ενεργοποιεί ώστε να χτίζουν ένα ψηφιακό χώρο εργασίας, ο οποίος στηρίζεται σε διασύνδεση μεταξύ των τμημάτων:

Παρέχετε μία εμπειρία όπως αυτή που θα κάνατε για τους πελάτες. Όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους καταναλωτές, οι έμποροι θα πρέπει να παρέχουν την σωστή τεχνολογία  ώστε οι εργαζόμενοι να έχουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να επιτύχουν.

“Οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούν τις δικές τους έξυπνες συσκευές, είτε είναι ένα τηλέφωνο, είτε ένα tablet, και έχουν εφαρμογές στην καθημερινή τους ζωή, οπότε περιμένουν και πως στον εργασιακό τους χώρο θα τους παρέχεται κάτι ανάλογο”, λέει ο κ. Reilly.Γενικά, δεν το αντιλαμβάνονται σε ένα retail περιβάλλον εργασίας. Χρησιμοποιήστε προσωποποιημένα εργαλεία για να παρέχετε στους εργαζόμενους το περιεχόμενο για την εργασία τους.

Τα προσωποποιημένα dashboards που θα περιέχουν εκπαιδευτικά άρθρα, λίστες με δοκιμασίες και περιεχόμενο βασισμένο στο ρόλο κάθε εργαζομένου, τη τοποθεσία και τον τίτλο που κατέχουν, μπορούν να βελτιώσουν το χώρο εργασίας, παράλληλα με το να γίνεται η εργασία λιγότερο περίπλοκη.

“Χάρη στην Αmazon, οι άνθρωποι περιμένουν οι προτιμήσεις τους να είναι ευρέως γνωστές και οι πληροφορίες που λαμβάνουν να είναι σχετικές με αυτές. Στο εργασιακό περιβάλλον, πολλοί retailers δεν παρέχουν αυτό το επίπεδο προσωποποίησης για τους εργαζόμενους. Οι πληροφορίες που τους δίνουν είναι τόσο γενικές, που οι υπάλληλοι αναρωτιούνται αν πραγματικά νοιάζονται για εκείνους”, λέει ο Reilly.

Eνθαρρύνετε την ευελιξία του εργασιακού χώρου μέσω των καναλιών επικοινωνίας που χρησιμοποιούνται και για τους πελάτες.

“Περισσότερες από 77% των εταιριών πιστεύουν ότι τα emails δεν είναι πια η καλύτερη λύση για αποτελεσματική επικοινωνία, σύμφωνα με έρευνα της Deloitte και του Facebook.  Οι retailers πρέπει να σκέπτονται τα επικοινωνιακά κανάλια, να τα χρησιμοποιούν για αντιδράσεις και προγραμματισμό. Το ίντερνετ πρέπει να δουλεύει πάντα για τους εργαζομένους. Χρειάζονται να νιώθουν πως μπορούν να έχουν επικοινωνία με την εταιρία οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμούν”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.