23 Απρ 2024
READING

4 Retail Brands με “περιεχόμενο”

5 MIN READ

4 Retail Brands με “περιεχόμενο”

4  Retail Brands με “περιεχόμενο”

Καθώς ολοένα και περισσότερα retail brands και πολυκαταστήματα κλείνουν και μειώνουν τα καταστήματα φέτος, η κατάσταση με τον υπόλοιπο κλάδο του retail περιπλέκεται. Πρέπει να βρερθούν τρόποι για να ξεκλειδώσουν τα μυστικά για την επιβίωση και την ανάπτυξη.

Τι συμβαίνει από πλευράς retail;

Για να συναγωνιστούν και να αναπτυχθούν, οι retailers πρέπει να εργαστούν πιο σκληρά από ποτέ, για να προσεγγίσουν, να προσελκύσουν και να ασχοληθούν με τους αγοραστές στο διαδίκτυο. Το να έχει κανείς έναν ιστότοπο και μια ενεργή παρουσία στα social media που χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν, δεν είναι πια αρκετό. Σήμερα, όλα σχετίζονται με τη χρήση περιεχομένου για την οικοδόμηση κοινότητας, την προσφορά αξίας και την εδραίωση εμπιστοσύνης με τους πελάτες και το κοινό-στόχο σας.

Ακολουθούν τέσσερα παραδείγματα brands που το κάνουν σωστά:

Beardbrand.

Η Beardbrand είναι μια εταιρεία lifestyle που ιδρύθηκε το 2012 από τον Eric Bandholz. O Bandholz ξεκίνησε την επιχείρηση για να δημιουργήσει μια μεγάλη “κοινότητα” γύρω από την φροντίδα γενειάδας και σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας, “Να αλλάξει τον τρόπο που η κοινωνία βλέπει τους μουσάτους”.

Η Beardbrand πωλεί μια ποικιλία προϊόντων φροντίδας γενειάδας και σχετικά εργαλεία, σε όλο τον κόσμο. Ο Bandholz και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει με επιτυχία μια ενεργή και παθιασμένη κοινότητα γύρω από την εταιρεία και τα προϊόντα της, επενδύοντας στο περιεχόμενο και την εκπαίδευση από την πρώτη μέρα.

Ο Bandholz εξηγεί στην ιστοσελίδα του: «Ξεκινήσαμε πρώτα με ένα blog, ένα κανάλι YouTube και ένα blog του Tumblr. Σε αυτές τις πλατφόρμες, μοιράστηκα τις γνώσεις μου για την φροντίδα της γενειάδας και την παροχή έμπνευσης για άλλους. Τελικά, ο στόχος ήταν να προσφερθούν τα απαραίτητα εργαλεία για τους άνδρες, ώστε να αισθάνονται σίγουροι για το μεγάλωμα της γενειάδας τους και θέλησα επίσης να σταματήσω τα αρνητικά στερεότυπα για τους τεμπέληδες ή  τους αδέξιους ».

Σήμερα, η Beardbrand συνεργάζεται με υποστηρικτές της μάρκας σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσει περιεχόμενο που εξυπηρετεί και εκπαιδεύει χιλιάδες οπαδούς, χτίζει την αναγνωρισιμότητα της μάρκας και προωθεί την αναπτυσσόμενη σειρά προϊόντων περιποίησης της γενειάδας.

lululemon.

Η lululemon athletica είναι μια εταιρεία τεχνικής αθλητικής ενδυμασίας για γυναίκες και άντρες που εμπνεύστηκε από τη γιόγκα και ιδρύθηκε το 1998 από τον Chip Wilson. Η εταιρεία διοικείται τώρα από τον Laurent Potdevin. Η lululemon είναι μια άλλη εταιρεία που χτίστηκε με επίκεντρο την εκπαίδευση και την κοινότητα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα τους:

“Το όραμά για το κατάστημά μας ήταν να δημιουργήσουμε κάτι περισσότερο από ένα μέρος όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να πάρουν τα εργαλεία για να γυμναστούν. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν “κόμβο”, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να μάθουν και να συζητήσουν τις φυσικές πτυχές της υγιούς διαβίωσης, της συνείδησης και να ζήσουν μια ζωή γεμάτη δυνατότητες.

Ήταν επίσης σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε πραγματικές σχέσεις με τους καλεσμένους μας και να καταλάβουμε για τι ακριβώς ήταν παθιασμένοι, πώς τους αρεσει να γυμνάζονται και να τους βοηθήσουμε να πετύχουν τους στόχους τους.’’ Τα τελευταία χρόνια, η τάση αθλητισμού έχει αναπτυχθεί και η lululemon ανταποκρίθηκε, διπλασιάζοντας τόσο τον σχεδιασμό των προϊόντων, όσο και την εκπαίδευση για την κοινότητα των followers τους.

To retail brand έχει πάνω από 2 εκατομμύρια followers στο Instagram, πάνω από 18 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και δημοσιεύει τακτικά πρωτότυπο περιεχόμενο που εκπαιδεύει την κοινότητα τους σε θέματα που σχετίζονται με τη γιόγκα, τα ταξίδια, τη διατροφή και τα προϊόντα τους.

YETI.

Το YETI είναι μια outdoor lifestyle brand που ιδρύθηκε το 2006 από τους Ryan και Roy Seiders. Η εταιρία σχεδιάζει και κατασκευάζει ψυγεία υψηλής ποιότητας, αναβατήρες, ταξιδιωτικές τσάντες και άλλα αξεσουάρ για λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων.

Για να διαφοροποιηθεί από μια αρκετά κορεσμένη και ανταγωνιστική αγορά, το YETI επενδύει σε ιστορίες που βασίζονται στην εμπειρία. Περιγράφουν τα προϊόντα τους με τον ακόλουθο τρόπο: “Κατασκευασμένο για κοντινές κλήσεις σε μέρη που βρίσκονται μακριά. -Κατασκευασμένο για μεγάλες ιστορίες και επικές περιπέτειες.- Κατασκευασμένο για να βρει άνεση έξω από τις ζώνες άνεσης.- Κατασκευασμένο για άγρια ​​φύση. “

Για να συνδεθείτε με το κοινό- target τους, το YETI έχει, τα τελευταία χρόνια, παράγει εξαιρετικά καλά παραγόμενες ιστορίες με ενδιαφέρουσες προσωπικότητες που ζουν ενδιαφέρουσες ή φανταστικές ζωές. Αυτές οι ιστορίες συνήθως αποτελούνται από πλούσιες συντακτικά εγγραφές, βίντεο και φωτογραφίες.

Αυτός ο τύπος αφήγησης βοηθά τελικά το YETI όχι μόνο να προσελκύσει όσους αναζητούν περιπέτεια και να ξοδεύουν χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, αλλά βοηθούν και να συνδεθεί κανείς με εκείνους που επιθυμούν να ξοδέψουν αρκετά δολάρια για προιόντα που κρατάνε μια ζωή.

Bonobos.

Η Bonobos είναι brand ειδών ένδυσης που ιδρύθηκε το 2007 από τους Andy Dunn και Brian Spaly.

Η εταιρεία αγοράστηκε πρόσφατα από την Walmart για 310 εκατομμύρια δολάρια. Σε μια προσπάθεια να συνδεθούν με το ακροατήριό τους και να διαφοροποιηθούν από άλλα brands ανδρικών ειδών ένδυσης online, η Bonobos διαχειρίζεται μια ψηφιακή εκδοτική δημοσίευση στην ιστοσελίδα τους Equateur. Περιγράφουν τη δημοσίευση με τον ακόλουθο τρόπο:

“Στη Bonobos, προσπαθούμε να φτιάχνουμε υπέροχα ρούχα. Με την Equateur, λέμε τις ιστορίες των ανθρώπων που τα φορούν. Τα μέρη που επισκέπτονται, τα πράγματα που κάνουν, οι άνθρωποι που συναντούν – όλα αυτά που δίνουν νόημα σε αυτό που αλλιώς θα ήταν απλά ύφασμα και νήμα “.

Το αρχικό περιεχόμενο που δημιουργήθηκε για το Equateur επιτρέπει στον Bonobos να εκπαιδεύει το κοινό target του, προωθώντας παράλληλα και τα δικά του προϊόντα. Μπορείτε να δείτε αυτή τη στρατηγική σε δράση με την επίσκεψη στο τμήμα Groomshop της ιστοσελίδας τους, όπου θα βρείτε ένα φυσικό μίγμα χρήσιμων συμβουλών γάμου και μήνα του μέλιτος, ένδυσης και πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες διαβούλευσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.