24 Απρ 2024
READING

Τop 10 καταστήματα- flagship στον κόσμο

5 MIN READ

Τop 10 καταστήματα- flagship στον κόσμο

Τop 10 καταστήματα- flagship στον κόσμο

Είτε πρόκειται για το πρώτο κατάστημα της μάρκας, το μεγαλύτερο  ή μόνο τo πιο εμφανές , τα “flagships” ή αλλιώς καταστήματα ναυαρχίδες του retail, βρίσκονται σε διαφορετικά σχήματα και μεγέθη. Ένα πράγμα που ισχύει παγκοσμίως είναι το κατάστημα “οδηγός” για μια αλυσίδα, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν συνήθως τα καλύτερα προϊόντα, τον καλύτερο σχεδιασμό και την καλύτερη τεχνολογία. Και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορεί κανείς να μάθει από αυτά.

Εδώ είναι μία λίστα από τα 10 κορυφαία καταστήματα λιανικής πώλησης στον κόσμο

Apple Νέα Υόρκη

Aνοιχτό όλη μέρα, κάθε ημέρα του χρόνου, το κατάστημα της Apple στη Νέα Υόρκη, είναι το κατάστημα που δεν κοιμάται ποτέ. Δεν είναι το τυπικό σου κατάστημα όπως και να ΄χει, το κυρίως κτίριο είναι υπόγειο με μία είσοδο που μαρκάρεται από έναν επιβλητικό γυάλινο κύβο. Θα μπορούσε να είναι και ένα έργο τέχνης δίπλα από το λογότυπο της Apple.

Εσωτερικά υπάρχει ένα Genius Βar για να λύνει κανείς προβλήματα, με τον υπόλοιπο χώρο διαθέσιμο για να προβάλλονται τα προϊόντα.Το προσωπικό είναι σε εγρήγορση για να βοηθήσει με τυχόν απορίες. Στο κατάστημα γίνονται διάφορα events με σκοπό να γνωρίσουν στους πελάτες καλύτερα τα προϊόντα.

H&M Μπαρτσελόνα

Ένα νέο κατάστημα- ναυαρχίδα άνοιξε η H&M στη Βαρκελώνη, το οποίο είναι και το πρώτο όπου η εταιρία προσφέρει φαγητό, σε συνεργασία με τη Flax & Kale. Στο εσωτερικό βρίσκει κανείς μία μίξη από μάρμαρο, μέχρι ξύλο και γυαλί και ένα σχέδιο το οποίο είναι εξαιρετικό με το κτίριο το ίδιο και δίνει μία δόση πολυτέλειας στο brand. Με όλα τα ρούχα της H&M, τα παιδικά και τα προϊόντα για ομορφιά και για το σπίτι να είναι διαθέσιμα, το νέο αυτό κατάστημα αποτελεί μία ολοκληρωμένη Brand Experience.

Primark Μαδρίτη

Σε ένα κτίριο 40.000 τ.μ., ο retailer ρουχισμού και προιόντων για το σπίτι, Primark, σε κάνει να νιώθεις πως έχει σχεδόν ένα δικό του shopping mall στη Μαδρίτη.

Ο σχεδιασμός συμπορεύεται με την ιστορικότητα του χώρου, με φωτισμό neon και καινούργια τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων 11 διασυνδεμένων διάφανων οθονών που προσφέρουν μία 360 εμπειρία. Στο εξωτερικό του κτιρίου υπάρχουν διακοσμητικές λεπτομέρειες, με την κάθε περιοχή να έχει και το δικό της μοναδικό style και ταυτότητα, που βοηθά τους πελάτες να χαθούν μέσα στην περιπέτεια.

LEGO Λονδίνο

Άλλο ένα νέο κατάστημα που είναι και το μεγαλύτερο LEGO store στον κόσμο. Βρίσκεται στο London’s Leicester Square. Ο χώρος είναι γεμάτος με μοντέλα σε κανονικό μέγεθος, συμπεριλαμβανομένων και μίας replica του London Underground carriage, όπου μπορείς να καθίσεις. Το γεγονός αυτό κάνει την όλη εμπειρία φανταστική. Eίναι το τέλειο showcase για το brand! Οι επισκέπτες μπορούν μέχρι και να αγοράσουν ένα προσωποποιημένο lego του προσώπου τους! Η ψηφιακή τεχνολογία παρουσιάζει και τα υπόλοιπα προιόντα που είναι διαθέσιμα στο μαγαζί, και το προσωπικό βοηθά τους αγοραστές, λαμβάνοντας ερωτήματα στα έξυπνα ρολόγια τους.

Louis Vuitton Σιγκαπούρη

Το κατάστημα της Louis Vuitton στο Island Maison στη Σιγκαπούρη, είναι ένα μοναδικό concept της εταιρίας. Η γυάλινη πρόσοψη κάνει το κατάστημα να μοιάζει περισσότερο με μουσείο ή art gallery ή γενικά ένα κέντρο πολιτισμού, λόγω και της θέσης του δίπλα στο νερό. Το εσωτερικό ναυτικό του θέμα προεκτείνει το σχεδιασμό, και δίνει την ιδέα ενός ιδιωτικού yacht. Με πολλά να ανακαλύψει κανείς και μία ταράτσα για χαλάρωση, είναι πιο πολύ ένας lifestyle προορισμός, από ένα απλό κατάστημα.

Uniqlo Λονδίνο

Χρεώνοντάς του το όνομα κατάστημα παγκόσμια ναυαρχίδα, ο retailer Uniqlo, άνοιξε ξανά το χώρο του στο Λονδίνο πέρυσι, με 6 ορόφους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνουν μία ταράτσα για εκδηλώσεις. Δύο όροφοι έχουν δοθεί σε ένα νέο concept με όνομα Life WearHouse, το οποίο δραστηριοποιείται σε πολιτιστικά στοιχεία και έχει δική του ξεχωριστή είσοδο στο δρόμο. Χρησιμοποιείται ως showcase των Uniqlo’s LifeWear, αλλάζοντας τακτικά θεματολογία, ώστε να δίνει στους πελάτες την ευκαιρία να αλληλεπιδρούν με νέα προιόντα και ιδέες του brand.

Samsung 837 Νέα Υόρκη

Η απόλυτη εμπειρία καταστήματος, εκεί που δεν πωλείται κανένα προιόν, το Samsung 837 έχει μία τεράστια οθόνη που χωρίζει τα 3 μέρη του καταστήματος, τα οποία όλα μαζί, με καθίσματα σε θεατρικό στυλ είναι ό,τι πρέπει για events και livestreaming. Σαν ένα κατάστημα που είναι εστιασμένο στην εμπειρία, το Samsung 837 αφήνει τους επισκέπτες να μάθουν τα πάντα γύρω από το brand, προσφέροντάς τους από VR μέχρι smart home προιόντα. Ένα αξιοσημείωτο σημείο είναι και το gallery space, το οποίο παρουσιάζει προιόντα που έχουν γίνει σε συνεργασία με καλλιτέχνες, όπως το ‘Social Galaxy’, το οποίο συνδυάζει οθόνες και καθρεύτες γύρω από τους πελάτες, με εικόνες από τα Instagram feed τους.

Miu Miu Τόκιο

Μοιάζοντας με ένα ανοιχτό κουτί, το fashion band Miu Miu στο Τόκυο είναι φτιαγμένο από ατσάλι. Μέσα από τους μεταλλικούς του τοίχους που συνεχίζουν το look, αντικατοπτρίζονται και τα προϊόντα στις οθόνες. Είναι ένα μοναδικό κτίριο, με ένα minimal αριθμό προϊόντων στη βιτρίνα, το οποίο ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αλληλεπιδρούν με τα αντικείμενα, ενώ οι λεπτομέρειες του design είναι προσεγμένες από έξω μέχρι τις κρεμάστρες. Για εκείνους που δεν γνωρίζουν τη μάρκα, είναι μία απίστευτη εμπειρία, όπως επίσης και για εκείνους που την ξέρουν.

Burberry Λονδίνο

Από όλα τα καταστήματα της Burberry, το κατάστημα της Regent Street είναι ίσως το μεγαλύτερο παράδειγμα της ανάμειξης των ψηφιακών και φυσικών στοιχείων του brand. Το κατάστημα αντικατοπτρίζει τα διάφορα τμήματα του ιστότοπου για να δημιουργήσει μια συνεπή εμπειρία, αλλά βελτιώνεται με τη χρήση κορυφαίων τεχνολογιών, όπως οι διαδραστικοί καθρέφτες. Eστιάζουν επίσης στα γεγονότα με livestreaming και εμπειρίες στο κατάστημα, γεγονός που το κάνει περισσότερο από απλά ένα μέσο ταξίδι για τις αγορές σας.

Microsoft Νέα Υόρκη

Για το πρώτο κατάστημα retail, η Microsoft επέλεξε τον “wow” παράγοντα με μία γυάλινη πρόσοψη, που επιτρέπει στους περαστικούς να δουν μέσα πέντε ορόφους διαφορετικών προσφορών. Ένα διώροφο ψηφιακό «τείχος πολιτισμού» επιβλέπει τις διάφορες σειρές προϊόντων της Microsoft, ενώ η Dell έχει δικό της χώρο. Υπάρχει επίσης κοινοτικό θέατρο για εκπαιδευτικά εργαστήρια για το προσωπικό και άλλες εκδηλώσεις. Το κατάστημα φιλοξενεί επίσης γραφεία της ίδιας της εταιρίας, τα οποία διατηρούν τους υπαλλήλους όσο το δυνατόν πιο κοντά στον πελάτη.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.