Με 100εκ μέλη, αυτός είναι o πλανήτης Amazon Prime,μεγαλύτερος σε πληθυσμό από την Γερμανία

Όπως λέει το ρητό, “Αυτός ο κόσμος ανήκει στον Jeff Bezos. Εμείς απλά ζούμε σε αυτόν”. Οπότε, καλωσήρθατε στον Πλανήτη Prime. Όπως ανακοίνωσε ο CEO της Amazon, η εταιρία έφτασε τις 100 εκ. πληρωμένες συνδρομές παγκοσμίως.

Πρόκειται για ένα αστρονομικό αριθμό . Αν το Amazon Prime ήταν χώρα, ο πληθυσμός της θα ήταν μεγαλύτερος από αυτόν της Γερμανίας.  Eίναι επίσημο καθώς είναι η πρώτη φορά που η Amazon έδωσε τα νούμερα στη δημιοσιότητα γύρω από τα Prime memberships.

To Amazon Prime ξεκίνησε στην Αμερική το 2005, με $79 ετήσια συνδρομή, η οποία προσέφερε δωρέαν παράδοση σε μία με δύο ημέρες. Τότε ήταν πολύ σημαντική προσφορά, καθώς τα έξοδα αποστολής ήταν θέμα για τις αγορές online, αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή για το πρόγραμμα Prime.

Με τα χρόνια το πρόγραμμα επεκτάθηκε και σε άλλες χώρες, ξεκινώντας με την Γερμανία, την Ιαπωνία και την Αγγλία το 2007 και προσέθεσε κι άλλα προτερήματα. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας του.

Αυτός είναι και ο λόγος που η Amazon συνεχίζει να προσθέτει αξία στο πρόγραμμα. Στην Αμερική, παίρνεις πολλά πλεονεκτήματα, από απλά δωρεάν παράδοση, συμπεριλαμβανομένου και του Prime Video, χώρο στο Prime Photos, δωρεάν Kindle και πολλά άλλα. Ακόμα και η ταχύτητα που ολοκληρώνονται οι παραγγελίες είναι κρίσιμος παράγοντας. Σε 50 πόλεις παγκοσμίως, η Amazon προσφέρει το πρόγραμμα “Prine Now”, το οποίο υπόσχεται δωρεάν παράδοση μέσα σε 2 ώρες.

Το πρόγραμμα Prime έχει αλλάξει ριζικά τον τρόπο που ψωνίζει η Αμερική. Από τη στιγμή που οι καταναλωτές επιλέγουν να πληρώσουν την ετήσια συνδρομή τους, θέλουν να την εκμεταλλευτούν όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι η Amazon είναι η πρώτη στάση για κάθε αγορά, καθώς οι μισές αναζητήσεις που γίνονται αρχίζουν από την Amazon.

Σύμφωνα με τους Consumer Intelligence Research Partners, τα μέλη του Prime έχουν ξοδέψει συνολικά 1300 δολλάρια το χρόνο, το διπλάσιο ποσό από εκείνους που δεν έχουν συνδρομή. Περίπου το 63% των πελατών της Amazon είναι μέλη του Prime.

H ημέρα Prime την περσυνή χρονιά ήταν ένα μεγάλο “χιτ”, με $1.56 δις σε πωλήσεις. Η Amazon προσφέρει διαφορετικά επίπεδα στο πρόγραμμα Prime ώστε να καλύψει διαφορετικές αγορές στον κόσμο. Στην Ινδία, μία ετήσια συνδρομή αξίζει 999 ρούπια, ή περίπου 15 δολ, μαζί με το Prime Music. Στην Αγγλία, το Prime προσφέρει δωρέαν παράδοση μέσα σε μία ημέρα, όχι 2 όπως στην Αμερική. Τους τελευταίους 12 μήνες, το πρόγραμμα έχει επεκταθεί στο Μεξικό, τη Σιγκαπούρη, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Πίσω στο 2016, ο Jeff Bezos είχε πει ότι θέλουν να κάνουν το πρόγραμμα Prime τόσο ελκυστικό, που να μη μπορεί κανείς να αντισταθεί από το να γίνει μέλος. Τώρα φαίνεται πως οι πελάτες ανταποκρίνονται και γίνονται μέλη στο πρόγραμμα.