24 Απρ 2024
READING

Οι μεγαλύτεροι νικητές και χαμένοι στο Franchising

4 MIN READ

Οι μεγαλύτεροι νικητές και χαμένοι στο Franchising

Οι μεγαλύτεροι νικητές και χαμένοι στο Franchising

Η αναζήτηση για σχετικότητα

Είναι ξεκάθαρο ότι ο κόσμος βρίσκεται σε μια ιστορική στροφή με τις δυνάμεις της “αναστάτωσης” που επηρεάζουν τις παγκόσμιες οικονομίες, τα παραδοσιακά μοντέλα μάρκετινγκ και τους βασικούς players του μοντέλου franchise. Οι εταιρείες franchise που έχουν απολαύσει σταθερή επιτυχία στο παρελθόν, προσπαθούν να βρουν συνάφεια με τις στατικές προσεγγίσεις τους για να βρουν υποψηφίους, ιεραρχίες βασισμένες σε πυραμίδες που αντιστέκονται στην αλλαγή σε εταιρικό επίπεδο και προσφορές που προσφέρουν στους πελάτες μια συναρπαστική εμπειρία. Αυτό πιθανότατα δημιουργεί το περιβάλλον, που θα υπάρχει μεγάλος αριθμός πιθανών ηττημένων στο franchising και θα εμφανιστούν επίσης μερικοί σημαντικοί νικητές. Ποιοι είναι κάποιοι από τους αποφασιστικούς παράγοντες που θα δημιουργήσουν το σημείο ανατροπής στο επίκεντρο αυτής της “παλίρροιας”;

Αντιμετώπιση των απαιτήσεων αλλαγής γενεάς

Δεδομένου του μεγέθους και της επιρροής των Millennials στην παγκόσμια αγορά, οι εταιρείες franchise που γίνονται “μαθητές” αυτού του μεγα-πληθυσμού θα βρουν τουλάχιστον μια θέση στο “χορό”, αν μπορούν να κάνουν στρατηγικές τροποποιήσεις που συγκλίνουν με τα ενδιαφέροντά τους. Ενώ οι «εμπειρογνώμονες» των Millennials υπάρχουν σε αφθονία και αυξάνονται, οι τυπικές συνταγές αντίδρασής τους μπορεί να μην αρκούν για πολλά και σταθερά αποτελέσματα. Συχνά, σαν ένα κομμάτι γλυκό, έχει καλή γεύση όταν είναι στο στόμα σας, αλλά το αποτέλεσμα δε διαρκεί για πάντα. Η εστίαση στους ερευνητές των διαφορετικών γενεών, θα μπορούσε να αποδειχθεί ανεκτίμητη. Η έρευνα και η διαχρονική αντίληψή τους θα πρέπει να δημιουργήσουν μια ωφέλιμη προοπτική για διαρκή μετασχηματισμό σε μια σχετική έννοια για την επόμενη δεκαετία. Είναι λιγότερο για την προσαρμογή στα συμφέροντα και τις προτιμήσεις τους και περισσότερο για την εξέλιξη ενός ” business πολιτισμού” που γίνεται φυσικά ελκυστικό για τους ίδιους.

Πώς αλλάζουν τα Social Media τη “Συζήτηση”

Όταν προσπαθείτε να φανταστείτε τον αντίκτυπο της παγκόσμιας αλλαγής ανάμεσα στις γενιές, φανταστείτε ένα παγόβουνο με το 10% της επιφάνειάς του πάνω από την ακτογραμμή, που αντιπροσωπεύει τις παραδοσιακές επικοινωνίες. Το 90% της μάζας του, κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι αυτό που ονομάζεται “Η Συζήτηση”, όπου οι Millennials και όλο και περισσότεροι από εμάς μιλούν γύρω από αυτό. Οι Franchisors με ομάδες διαχείρισης, θα προσπαθήσουν όλο και περισσότερο να προσελκύσουν τους Millennials ως franchisees και υπαλλήλους αλλά κυρίως ως πελάτες. Η χρήση του παραδοσιακού μάρκετινγκ, όπως μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση, το direct mail και άλλα συναφή, θα συνεχίσουν να διαβρώνουν τη σημαντικότητα του να αποκτήσουν την προσοχή αυτού του αυξανόμενου δυναμικού τομέα, σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος.  Η “Συζήτηση” γίνεται με αγωνία για τους περισσότερους που αναρωτιούνται για το πού πηγαίνουν οι επιχειρήσεις τους, καθώς οι Millennials βασίζονται βαθιά στις φωνές των κοινωνικών τους δικτύων. Η συνομιλία είναι μια αρχή, η διαπίστωση του πώς θα γίνει κανείς μέρος της παραμένει ασαφής.

Η τάση μεταξύ Standards και Προτίμησης

Δεδομένου ότι το franchising βασίζεται σε συνοχή του μοντέλου σχεδόν σε όλες τις πτυχές, αυτή η αδιάλλακτη συνιστώσα αντιμετωπίζει τώρα την αυξημένη ένταση από την κοινωνική και τοπική τάση των Millennials που επιδιώκουν μεγαλύτερη ανεξαρτησία και την ικανότητα να δουν το αποτύπωμα τους. Ενώ οι εταιρείες franchise απολαμβάνουν ένα ομοιογενές περιβάλλον, θα πρέπει να δώσουν τη θέση τους στις όλο και πιο ατομικές προτιμήσεις των Millennium που εργάζονται και των franchisees. Εκείνοι που δεν το καταφέρνουν, θα εξασθενίσουν καθώς οι πιο μεγάλοι ηλικιακά εργαζόμενοι, franchisees και πελάτες κάνουν επιλογές που αντικατοπτρίζουν την τοπική τους αγορά και που αισθάνονται μια “κοινωνική συμφωνία”. Το βάθος αυτής της προσαρμογής, δεν μπορεί να υπερεκτιμηθεί, δεδομένου ότι τα τεκμήρια κατασκευής προέρχονται από πολυάριθμες ερευνητικές προσπάθειες. Ωστόσο, αυτή θα είναι η πιο δύσκολη προσαρμογή του franchising για τις καθιερωμένες και ώριμες μάρκες. Η επιτυχία που απολάμβαναν στο παρελθόν κινδυνεύει τώρα να υποβαθμιστεί αν δεν είναι διατεθειμένοι να αλλάξουν θεμελιωδώς το μοντέλο τους για να παρεμποδίσουν μια νέα πραγματικότητα στην αγορά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.