26 Απρ 2024
READING

20 retail facts για τη Nike

4 MIN READ

20 retail facts για τη Nike

20 retail facts για τη Nike

Σκεφτείτε τη Nike, σκεφτείτε τα αθλητικά. Δεν είναι λοιπόν περίεργο το γεγονός ότι η εταιρεία είναι ο μεγαλύτερος πωλητής αθλητικών υποδημάτων στον κόσμο και μία από τις πιο πολύτιμες αθλητικές μάρκες συνολικά.

Μετά από περισσότερα από 50 χρόνια στην αγορά, η Nike έχει συνδεθεί βαθειά με την αθλητική βιομηχανία και με πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα μέσα σε αυτήν. Η Nike δεν τα κατάφερε χωρίς να πουλήσει πολλά πολλά παπούτσια. Με τα χρόνια έχει βελτιώσει τη λιανική της προσφορά, τόσο σε καταστήματα όσο και σε προϊόντα, για να πετύχει ακριβώς αυτό. Και τώρα δείχνει το δρόμο σε μια νέα φάση της πελατειακής εμπειρίας, ιδιαίτερα όσον αφορά την εμπειρία στο κατάστημα.

Εδώ είναι 20 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τις λιανικές δραστηριότητες της Nike:

  1. Η Νike ξόδεψε μόνο 35 δολλάρια για να σχεδιάστει το διάσημο της logo.

2. H εταιρία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα retail στη Santa Monica της Καλιφόρνιας, το 1966, με το original όνομά της τότε Blue Ribbon Sports.

3. Mέχρι τον Μάιο του 2017, η Nike είχε 985 καταστήματα παγκόσμια. Υπήρξε αύξηση τον τελευταίο χρόνο από 1019 καταστήματα.

4. Το μεγαλύτερο κατάστημα Nike παγκοσμίως είναι το πενταπλό κατάστημα 55.000 τ.π στο Soho. Άνοιξε το Νοέμβριο του 2016. Το κατάστημα συνδυάζει διαδραστικότητα, προσωποποίηση και ψηφιακά μέσα για να δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία για τον πελάτη.

5. Το 2015 η Nike ανακοίνωσε τις φιλοδοξίες να αυξήσει τα έσοδά της στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2020. Η εταιρεία έχει ήδη αξία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι σήμερα.

6. Η Nike αναμένει ότι το 80% της ανάπτυξης θα προέλθει από 12 πόλεις – τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, τη Σαγκάη, το Πεκίνο, το Λος Άντζελες, το Τόκιο, το Παρίσι, το Βερολίνο, το Μεξικό, τη Βαρκελώνη, τη Σεούλ και το Μιλάνο.

7. Η Nike ανακοίνωσε έσοδα ύψους 34,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το οικονομικό έτος 2017. Οι διεθνείς και άμεσοι καταναλωτές ήταν οι μεγάλοι παράγοντες ανάπτυξης.

8. Περίπου το 75% των εσόδων της Nike προέρχεται από τη χονδρική. Ωστόσο, η άμεση κατανάλωση αυξήθηκε κατά 18% το οικονομικό έτος 2017.

9. Η Nike διαθέτει ένα νέο κτίριο στη Νέας Υόρκη που εκτείνεται σε 6 ορόφους και 45.000 τ.μ. Το κτίριο φιλοξενεί 1.000 υπαλλήλους και διαθέτει γήπεδο μπάσκετ, καθώς και βεράντα στον τελευταίο όροφο με κήπο με σχήμα γηπέδου.

10. Νωρίτερα φέτος, η Nike εγκαινίασε το Consumer Direct Offense – η νέα θέση της εταιρείας είχε στόχο να προσεγγίσει και να εξυπηρετήσει τους πελάτες καλύτερα. Βασίζεται στην στρατηγική Triple Double: 2X Καινοτομία, 2X Ταχύτητα ​​και 2X Άμεση σύνδεση με τους καταναλωτές.

11. Για να βοηθηθεί η ανάπτυξή της, η Nike δημιούργησε το νέο τμήμα της Nike Direct, το οποίο συνδυάζει τα προϊόντα της Nike με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προϊόντα direct-to-consumer και τα digital Nike+ προιόντα.

12. Σε μια άλλη δραστηριότητα για το 2017, η Nike συμφώνησε να πουλήσει τα προϊόντα της απευθείας μέσω της Amazon για πρώτη φορά.

13. Τον Απρίλιο, η Nike ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική τιμολόγησης, επιτρέποντας στους retailers να διαφημίσουν 25% εκπτώσεις στα προϊόντα της καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους.

14. Από το 1981, η Nike χειρίστηκε το πρόγραμμα «EKIN» των συμβούλων του brand και των ειδικών προϊόντων που βοηθούν τα καταστήματα να αγοράζουν μέσα στο brand. Ο Phil Knight, συνιδρυτής της Nike, ήταν ο πρώτος EKIN.

15. Η κληρονομιά της Nike είναι τόσο σημαντική για την εταιρεία, που πολλοί υπάλληλοι με ανώτερη θέση, εργάζονται και ως «εταιρικοί αφηγητές» για να εξηγήσουν την ιστορία στο προσωπικό – από την κορυφή της αλυσίδας έως εκείνους που εργάζονται στο κατάστημα.

16. Υπάρχουν πάνω από 73.000 υπάλληλοι της Nike

17. Το πρόγραμμα “κοινοτικών” καταστημάτων Nike έχει επτά καταστήματα σε όλη την Αμερική μέχρι το 2016, οι οποίες προσφέρουν επιχορηγήσεις 40.000 δολαρίων σε τοπικές μη κερδοσκοπικές ομάδες κάθε χρόνο. Οι χώροι αυτοί αποσκοπούν στην συνεργασία με την κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης της απασχόλησης άνω του 80% των τοπικών πληθυσμών.

18. Από το 1980 η Nike λειτουργεί το Nike Sport Research Lab. Η εγκατάσταση αυτή βοηθά την εταιρεία να αναλύσει τις επιδόσεις των αθλητών και χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για να ενημερώσει την ανάπτυξη του προϊόντος.

19. Σε ένα σημείο η Nike εξερευνούσε έως και 350 ιδέες R&D κάθε χρόνο. Για να αξιολογήσει καλύτερα ποιες ιδέες θα δουλέψουν στην εταιρεία χρησιμοποιεί τη μέθοδο Edit και Amplify. Αυτό τροποποιεί τις πιο αδύναμες ιδέες και ενισχύει εκείνη που είναι πιο ισχυρή.

20. Το Nike Innovation Kitchen, είναι ένα think tank σχεδιασμού στην καρδιά της έδρας της εταιρείας. Είναι απαγορευμένη περιοχή για τους περισσότερους υπαλλήλους. Τα προϊόντα που έχουν βγει από εκεί περιλαμβάνουν τα self-lacing Hyperadapt 1.0 παπούτσια.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.