19 Απρ 2024
READING

Η νέα τάση στο retail: Food halls

2 MIN READ

Η νέα τάση στο retail: Food halls

Η νέα τάση στο retail: Food halls

Οι σημερινοί καταναλωτές θέλουν να απολαμβάνουν το φαγητό τους σε food halls, χώρους με μεγάλη ποικιλία εστιατορίων, αλλά που προσφέρουν ποιοτικές και υγιεινές επιλογές. Ξεχάστε το McDonald’s και σκεφτείτε ένα τοπικό κατάστημα burger ή ένα μαγαζί πίτσας.

Τα food halls εμφανίζονται σε ολόκληρο τον κόσμο. H Cushman & Wakefield δημοσίευσε πρόσφατα την τρίτη ετήσια ματιά στο κίνημα των food halls, της Βόρειας Αμερικής: The Sharing Economy for Restaurants.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο αριθμός των food halls στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό θα έχει τριπλασιαστεί από το 2015 έως το 2020.

“Καμία άλλη κατηγορία πώλησης retail δεν έχει επιφέρει τόσο επιθετική επέκταση τα τελευταία χρόνια ως retail εμπόριο τροφίμων”, δήλωσε σε γραπτή δήλωση ο Garrick Brown, αντιπρόεδρος του retail intelligence στο Cushman & Wakefield.

Το Cushman & Wakefield λέει ότι τα food halls έχουν γίνει η “τελική ευκολία”. Στο όχι τόσο μακρινό παρελθόν, τα food courts έδωσαν στους ανθρώπους γρήγορη και φθηνή κατανάλωση. Αυτά τα courts αφορούσαν περισσότερο την ευκολία και όχι την ποιότητα.

Σήμερα, όμως, το κίνημα για τα τρόφιμα έχει φτάσει στα food courts, μετατρέποντάς τα σε food halls γεμάτα με εστιατόρια που ανήκουν σε διασημότητες σεφ, αλυσίδες “fast-casual” και chef-driven concepts.

Μικρά food halls, που καλύπτουν λιγότερο από 3.000 τετραγωνικά μέτρα, άρχισαν να εμφανίζονται σε αστικά γραφεία και πολυκατοικίες σε πόλεις, όπως το Σικάγο, το Σαν Φρανσίσκο και τη Νέα Υόρκη.

Τώρα τα food falls αυξάνονται στις πόλεις δεύτερης βαθμίδας όπως στο Cincinnati, στην Indianapolis και στη Minneapolis.

Τα food halls προσφέρουν στους καταναλωτές μια εξαιρετική εμπειρία και γι ‘αυτόν τον λόγο, είναι κατά κύριο λόγο απόδειξη ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Revival Food Hall Σικάγο είναι ένα καλό παράδειγμα.

Στην καρδιά του κέντρου της πόλης, το food hall διαθέτει εστιατόρια όπως το the Brown Bag Seafood Co., το Farmer’s Fridge, το Furious Spoon, το Graze and the Hotchocolate Bakery.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.