To shake out των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων

Ο σημερινός καταναλωτής

Όταν γίνεται ο λόγος για την πραγματικότητα του σημερινού καταναλωτή, η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η πίστη του έχει μειωθεί. Οι αγοραστές ερωτεύονται με  τις παραδοσιακές ανταμοιβές. Πάνω από το 40% πηγαίνουν σε περισσότερα από ένα καταστήματα για να πάρουν όλα τα πράγματα που χρειάζονται. Και ενώ η τιμή και η προώθηση είναι οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τους οποίους οι καταναλωτές αποφασίζουν να αγοράσουν, η πίστη σήμερα απαιτεί, όχι μόνο την AI (τεχνητή νοημοσύνη) αλλά και την EI (συναισθηματική νοημοσύνη). Μπορείτε να έχετε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα για να κατανοήσετε τις συνδέσεις με την επωνυμία, το engagement των κατηγοριών, τον ρυθμό επίσκεψης, το περιεχόμενο του καλαθιού και τις επιλογές με βάση τον τρόπο ζωής, αλλά εάν δεν δημιουργειθεί  μια σύνδεση στο κατάστημα, είναι μια άσκοπη προσπάθεια ανάλυσης.

Τι μπορεί να γίνει για να καλυτερεύσουν οι σχέσεις μεταξύ των πελατών και των καταστημάτων;

Oι ανάγκες των καταναλωτών έχουν καλλιεργήσει ένα μεταμορφωτικό ταξίδι, σε έναν κόσμο όπου οι ίδιοι αναζητούν φθηνότερες, καλύτερες επιλογές.

Ένας προορισμός ευεξίας

Η παγκόσμια βιομηχανία ευεξίας είναι μια αγορά 3,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η έμφαση στην προληπτική διατήρηση και βελτίωση της υγείας και της ευημερίας, απαιτεί την εξέταση μιας έννοιας όπου το φαγητό είναι το καύσιμο και μια λύση ευεξίας. Πόσο συχνά είναι μία επίσκεψη στο γυμναστήριο ακολουθούμενη από μια βόλτα στο παντοπωλείο; Αυτό που βλέπουμε είναι μια εμπειρία ολιστικής διατροφής πέρα ​​από την κατανάλωση. Εδώ, η υγεία συνδέεται με trainers, διατροφολόγoυς, διαιτολόγους και εκπαιδευτικά φόρουμ. Το παντοπωλείο γίνεται μία βίβλος συμβουλών που σχετίζονται με όλες τις πληροφορίες για τα τρόφιμα και τον εξοπλισμό. Με κεντρική πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες, η συνολική υποδομή επιτρέπει στους διαιτολόγους να σχεδιάζουν προγράμματα γευμάτων με βάση τις αγορές που κάνουν οι καταναλωτές, στους εκπαιδευτές να δουλέψουν γύρω από τους στόχους γυμναστικής και τους εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας να είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τον πιο επιθυμητό τρόπο ζωής που θέλουν να υιοθετήσουν.

Ένα Pop-Up Appeal

Ο πολλαπλασιασμός του pop-up retail, έχει κερδίσει την αναγνώριση της βιομηχανίας με την πάροδο των ετών με μάρκες και retailers που ενδιαφέρονται για βραχυπρόθεσμες μισθώσεις, δίνοντάς τους έναν τρόπο να δοκιμάσουν προϊόντα πριν δεσμευτούν να τα προσφέρουν σε κλίμακα. Η δημιουργία ενθουσιασμού και ευαισθητοποίησης και η προσέγγιση νέων πελατών, είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους αυτές οι έννοιες είναι επιτυχημένες.Είναι πραγματική ευκαιρία για ένα κεντρικό κατάστημα να κάνει πραγματικό “pop”, με προσωρινούς χώρους παρουσίασης για brands. Η δημιουργία βιωματικών στοιχείων στο κεντρικό κατάστημα δίνει στα μικρότερα καταστήματα  την ευκαιρία να “οδηγούν” την κυκλοφορία.  Περιστρεφόμενοι μέσα από μια σειρά από featured brands, υπάρχει ενθάρρυνση, αύξηση του engagement του αγοραστή, καθώς και μια αίσθηση γοητείας.Πρόσφατα, η μάρκα σνακ Cheetos, άνοιξε το εστιατόριο The Spotted Cheetah στη Νέα Υόρκη με ένα μοναδικό μενού βασισμένο στο τυρί.

Οι δυνατότητες αυτού του pop-up δεν είναι αποκλειστικά γύρω από τα τρόφιμα. Αντίθετα, υπάρχει εκπαίδευση, εξερεύνηση και ψυχαγωγία πίσω από την εμπειρία. Ετοιμάζοντας την επιθυμία των αγοραστών για προσαρμογή, το brand περιποίησης επιδερμίδας St. Ives, εγκαινίασε πρόσφατα ένα προσωρινό “Mixing Bar” στο Soho για να προσκαλέσει τους επισκέπτες να δουν, να μυρίσουν, να αγγίξουν και να δημιουργήσουν κρέμες και λοσιόν St Ives. Ως παραδοσιακή μάρκα, αυτού του είδους εμπειρία όταν εισάγεται στο κατάστημα, ακόμα και προσωρινά, θα μπορούσε να ενθαρρύνει ακόμη και τους νεότερους καταναλωτές να δοκιμάσουν μια νέα λύση περιποίησης της επιδερμίδας.

Membership Model

Οι άνθρωποι ανταποκρίνονται σε απλούστερα μοντέλα όπως είναι οι υπηρεσίες συνδρομής. Η παλιά μέθοδος συμμετοχής σε big-box δίνει στα άτομα την ελευθερία να ψωνίζουν για αυτό που θέλουν, αλλά υποστηρίζουν ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί τις πληροφορίες για την κατανόηση όχι μόνο μεμονωμένων αγορών των καταναλωτών, αλλά και αγορών που γίνονται στην κοινωνία. Στην ουσία, το κατάστημα είναι εφοδιασμένο όχι με προϊόντα που ο retailer θέλει να πουλήσει, αλλά αντίθετα, η προσφορά προιόντων καθοδηγούνται από τις επιθυμίες και τις ανάγκες των καταναλωτών. Οι αγοραστές συμβάλλουν στην ενημέρωση των μελλοντικών αγορών, προκαλώντας αναπόφευκτα ένα πιο αποδοτικό μοντέλο. Η χρήση προγνωστικών αναλύσεων, μέσω του καλαθιού, μπορεί να προτείνει παρόμοια προϊόντα στην προσπάθεια συνεχούς εκθέσεως των καταναλωτών σε νέα αντικείμενα. Και, ως “μέλη”, αυτό το μοντέλο τους επιτρέπει να εφαρμόσουν επίσης μια αυτοματοποιημένη εμπειρία checkout.

Πέρα από την επιλογή και τα απλοποιημένα ψώνια, είναι μια εισαγωγή σε ένα επίπεδο αληθινής, σχετικής εξυπηρέτησης των πελατών που έρχεται να καρποφορήσει. Δεν προτείνουμε περιβάλλον χωρίς εργαζόμενους. Αντίθετα, μια εμπειρία retail που επιτρέπει στους εργαζόμενους να εξυπηρετούν καλύτερα τους αγοραστές τους. Για χρόνια, οι retailers ενδυμάτων και τα πολυκαταστήματα έχουν δημιουργήσει πίστη μέσω των στοιχείων ενα προς ένα. Γιατί δεν μπορούσε να λειτουργήσει στο παντοπωλείο; Ένας τόπος όπου οι πελάτες θα μπορούσαν να προγραμματίσουν ένα ταξίδι, να ειδοποιήσουν συνεργάτες για επερχόμενες εκδηλώσεις (όπως μια επέτειος ή γενέθλια), και να παρουσιάζουν με προτεινόμενα μενού. Με ένα ιστορικό shopping στο χέρι, τους επιτρέπει επίσης να επικοινωνούν με εξατομικευμένες επικοινωνίες. Αυτός ο τύπος συγκεκριμένης κατανομής δημιουργεί μια βαθύτερη σύνδεση. Είναι η αίσθηση της αγοράς στη γειτονιά σας, ενημερωμένη με τα δεδομένα των καταναλωτών.

AI Agnostic Shopping

Αναμφισβήτητα, οι ζωές μας είναι υπερ-συνδεδεμένες με έξυπνες συσκευές. Αυτό που βλέπουμε στο μέλλον του grocery retail, είναι μια εμπειρία όπου οι παραδοσιακοί βοηθοί στο σπίτι, ενώνουν τις δυνάμεις τους με την εμπειρία στο κατάστημα. Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι η εμπειρία του AI συνδυάζει την εμπειρία του καταναλωτή στο σπίτι, τη συμπεριφορά των αγορών και την προσφορά της κοινότητας. Οι περισσότερες έξυπνες οικιακές τεχνολογίες συχνά τροποποιούν τις τεράστιες επιλογές και συνιστούν μεμονομένα προϊόντα, περιορίζοντας την έκθεση για τα brands.

Μέσω τεχνολογιών γύρω από το καλάθι, κινητών ενοτήτων και ψηφιακών περιπτέρων, το κατάστημα γίνεται μια φυσική εκδήλωση συμπεριφοράς των αγοραστών με κάθε τεχνολογία να συνεργάζεται και να εξάγει ατομικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο. Εδώ, οι αγοραστές μπορούν να ‘τραβήξουν’ τις πρόσφατες αγορές τους, να αποκτήσουν πρόσβαση σε τρέχουσες λίστες από τα ψώνια τους, να θέσουν έναν προϋπολογισμό για να μην ξεφύγουν καθώς ψωνίζουν και να πλοηγηθούν εύκολα στο κατάστημα για να βρουν πού βρίσκονται συγκεκριμένα προϊόντα. Οι αγοραστές είναι ελεύθεροι να ζητήσουν ( εικονικά) το προϊόν και να κάνουν ερωτήσεις, ακόμη και να ζητήσουν βοήθεια για να φτιάξουν ολοκληρωμένα γεύματα. Η πρόσβαση σε μια συνταγή που λαμβάνει υπόψη τις μοναδικές κουζίνες, τις θερμίδες ανά μερίδα και τους διατροφικούς περιορισμούς, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή τα προϊόντα χωρίς γλουτένη, είναι εύκολο να επιτευχθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Μια αγνωστικιστική εμπειρία του AI που οδηγείται από το κατάστημα, ανοίγει την πόρτα για σύνδεση.

Daypart με βάση το Design

Για χρόνια, τα κομμάτια της ημέρας ήταν μακράν ο ακρογωνιαίος λίθος πάνω στον οποίο πολλά εστιατόρια έχτιζαν τις στρατηγικές πωλήσεων και μάρκετινγκ. Το παραδοσιακό πρωινό, το μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο, χρησίμευαν ως σταθερές σε έναν κόσμο που άλλαζε γρήγορα με βάση την κατανάλωση. Μέχρι σήμερα, μια εποχή που οι καταναλωτές απολαμβάνουν στιγμές μικρογευμάτων, που βρίσκουν στο δρόμο τους μέσα στην ημέρα. Δεν είναι ασυνήθιστο να βρούμε τους καταναλωτές να καταναλώνουν μία σόδα με καφείνη αντί για τον πρωινό καφέ τους ή να τρώνε ένα burrito πρωινού για απογευματινό.

Αλλά, έχει μετατραπεί το παραδοσιακό κατάστημα τροφίμων για να ικανοποιήσει αυτές τις απαιτήσεις; Ενώ οι γενικές διατάξεις των καταστημάτων έχουν εξελιχθεί με την πάροδο των ετών, το κεντρικό κατάστημα έχει διατηρηθει σχετικά στάσιμο. Το cross merchandising άνοιξε την πόρτα για λύσεις πώλησης, αλλά μεγάλο ποσοστό των πωλήσεων των καταστημάτων, εξακολουθεί να επιτυγχάνεται μέσα στην περίμετρο.  Μελετώντας τα μοντέλα των αγοραστών και το ιστορικό αγορών, οι retailers μπορούν να εντοπίσουν ευκαιρίες για τοποθέτηση χαρακτηριστικών. Φανταστείτε ένα κατάστημα όπου ο διάδρομος των δημητριακών συναντά τα εποχιακά φρούτα, το γάλα και  τους χυμούς τα πρωινά. Τα απογεύματα, τα συσκευασμένα μακαρόνια να παρουσιάζονται με μια ποικιλία από βόειο κρέας και κοτόπουλο, συμπληρωμένα με προϊόντα από το φούρνο. Είναι ένας τρόπος να παρουσιαστεί ξανά ένα γεύμα, αλλά αυτή τη φορά δίνεται στον καταναλωτή η εξουσία να αποφασίσει.

Μια περιμετρική θέση

Η σύνδεση μεταξύ online και offline retail, αποτέλεσε ένα hot θέμα τα τελευταία χρόνια και εξακολουθεί να απασχολεί. Ενώ πιστεύουμε σε ένα ολοκληρωμένο ταξίδι του πελάτη, πιστεύουμε ότι υπάρχει επίσης μια ευκαιρία να κάνουμε κάθε ένα ξεχωριστό και διακριτικό στο retail. Ένα μοντέλο που ενθαρρύνει την αύξηση της κυκλοφορίας στο κατάστημα, αλλά και στο διαδίκτυο.Αυτό που προβλέπουμε είναι ένα μοντέλο περιμετρικού καταστήματος που ορίζεται από την κοινότητα και ένας κεντρικός αποθηκευτικός κόσμος που ολοκληρώνεται με συνδρομή. Ο νέος χώρος είναι γεμάτος με προϊόντα από τους τοπικούς αγρότες, με τους κοινόχρηστους κήπους στον τελευταίο όροφο που τείνουν στους καταναλωτές και μια περιστρεφόμενη επιλογή από τον σεφ για όλα τα πορτοφόλια.

Τα brands του καταστήματος του Κέντρου, μπορούν να σταματήσουν να παλεύουν για το χώρο των ραφιών και τώρα να γίνουν μια επιλογή αναπλήρωσης στο ηλεκτρονικό κατάστημα των καταστημάτων τροφίμων. Τα καθημερινά αντικείμενα μπορούν να αποσταλούν στην πόρτα του αγοραστή, ενώ μπορούν να συνεχίσουν να ψωνίζουν τα πράγματα που επιθυμούν να αγγίξουν πρώτα, να τα δουν και να τα μυρίσουν.