26 Απρ 2024
READING

H αγορά των Food Halls αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2020

4 MIN READ

H αγορά των Food Halls αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2020

H αγορά των  Food Halls αναμένεται να τριπλασιαστεί μέχρι το 2020

Τα food halls έχουν γίνει τo πιο hot trend στο retail και μία νέα έρευνα δείχνει ότι η αγορά θα τριπλασιαστεί έως το 2020.

Όταν οι Cushman & Wakefield άρχισαν να παρακολουθούν food halls, οι developers των open concepts για φαγητό, σε ολόκληρη τη χώρα εξέταζαν projects για κοινή χρήση. Το 2015 βρέθηκαν 70 σε όλη την Αμερική. Αυτός ο αριθμός είχε φτάσει στα 118 μέχρι το τέλος του 2017. Με βάση τα έργα κατασκευής και προγραμματισμού , σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας για το 2018, θα υπάρχουν 180 food halls, μέχρι το τέλος του έτους και 300 έως το τέλος του 2020.

Αυτή η προβολή αποτελεί μία συντηρητική εκτίμηση, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Retail Intelligence της Cushman & Wakefield, Garrick Brown. Από τη δημοσίευση της έκθεσης, έχουν σταλεί πληροφορίες για τουλάχιστον οκτώ πρόσθετα projects και υπήρξαν μερικά που δεν θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν στην έκθεση επειδή οι ιδιοκτήτες δεν ήθελαν να δημοσιοποιήσουν τα σχέδιά τους. “Για τα concepts του retail, δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα που είχε τέτοια ανάπτυξη με αυτόν τον τρόπο”, δήλωσε ο Brown.

Η τάση αυτή οφείλεται σε μια συρροή από παράγοντες, όπως η εμφάνιση της κουλτούρας των foodie, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν άλλοι τύποι retail και ο επείγoν χαρακτήρας των developers να κατευθύνουν τη δραστηριότητά τους σε mixed- use projects. “Στο παρελθόν, τα εμπορικά κέντρα είχαν την άποψη ότι οι άνθρωποι πήγαιναν εκεί για ψώνια και το φαγητό ήταν μια επιπλέον άνεση. Αυτό που βλέπουμε τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια είναι ότι τα δεδομένα έχουν αναστραφεί εντελώς”, δήλωσε ο Brown.

Οι ιδιοκτήτες των εμπορικών κέντρων συνειδητοποιούν ότι πρέπει να κάνετε ότι μπορείτε για να προσελκύσετε τους ανθρώπους στα καταστήματά σας και το φαγητό φέρνει τους ανθρώπους έξω. Έχει την ίδια άντληση retailers, αν όχι μεγαλύτερη. Υπάρχει αναγκαιότητα για την ανάπτυξη των food halls: Η άνοδος των food halls έχει επίσης οδηγήσει στην επιτυχία τους. Από τα 100 που έχουν ανοίξει, η Cushman & Wakefield βρήκε μόνο τρία στις ΗΠΑ που απέτυχαν. Από τα 25 food halls που έχουν ανοίξει στο Μανχάταν, κανένα δεν έχει αποτύχει.

Δεδομένου ότι αποτελούνται από αρκετούς μικρούς χρήστες, ο αγώνας ενός μόνο concept δεν καταστρέφει ολόκληρο το έργο, όπως θα μπορούσε να γίνει για ένα νέο εστιατόριο. Και το ευρύ φάσμα των χρηστών, από τους χειριστές φορτηγών τροφίμων, έως τους celebrity σεφ , δίνει στα food halls πολλές επιλογές για να γεμίσουν τα open stands.

Επειδή είναι τόσο μικρός χώρος και το κόστος να ξεκινήσει κανείς είναι χαμηλό, μπορούν να αντικατασταθούν πολύ εύκολα. Η ύπαρξη food hall, όχι μόνο βοήθησε τη χρηματοδοτική μίσθωση για άλλα mix-use projects, αλλά έκανε και τα ακίνητα πολύ πιο πολύτιμα και περιζήτητα για αγορές.

Ο Βrown αναφέρθηκε και στην πρόσφατη αγορά $2.4B της Google, στην 75η Ninth Ave, στο Manhattan, στο κτίριο που στεγάζει την Chelsea Market. Ήταν αποφασιστικός παράγοντας για τη συμφωνία. H Google θα μπορούσε να έχει επιλέξει οποιοδήποτε κτίριο στο Μανχάταν. Επιλέγοντας μια τοποθεσία που οι υπάλληλοί του θα αγαπούν να δουλεύουν, είναι μία εξαιρετική παροχή για εκείνους. Το κίνημα των food halls ξεκίνησε σε πολυσύχναστες τοποθεσίες στο κέντρο της πόλης, αλλά πρόσφατα άρχισε να επεκτείνεται.

Το National Market food hall στο MGM National Harbor στο Μέριλαντ, άνοιξε στα τέλη του 2016 και αναμένεται να ανοίξει το Σεπτέμβριο το 25K SF Quarter Market food hall στην ανακατασκευή του Forest City του Ballston Common Mall στο Arlington της Βιρτζίνια. Καθώς τα food hall διαπρέπουν, ο Brown δήλωσε ότι η εύρεση ποιοτικών φορέων έχει γίνει μια πρόκληση. Οι ιδιοκτήτες συχνά δεν θέλουν να διαχειριστούν τα food halls οι ίδιοι, έτσι ώστε να αναζητήσουν τρίτους φορείς εκμετάλλευσης να μισθώσουν το χώρο, αλλά ο κατάλογος των αξιόπιστων εταιρειών είναι μικρός.

Η τοπική και αυθεντική φύση εκείνων που προτιμούν τα food halls, καθιστά δύσκολη την εμπλοκή εθνικών εταιρειών, αλλά ο Brown δήλωσε ότι αρχίζει να βλέπει μεγάλες επενδυτικές ομάδες να διασχίζουν τη χώρα με σχέδια να εργαστούν πάνω σε πέντε έως δέκα αγορές.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.