26 Απρ 2024
READING

Πώς τα loyalty προγράμματα είναι τα Club ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ-Βασίλης Καραγιάννης | WARPLY

3 MIN READ

Πώς τα loyalty προγράμματα είναι τα Club ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ-Βασίλης Καραγιάννης | WARPLY

Πώς τα loyalty προγράμματα είναι τα Club ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ-Βασίλης Καραγιάννης | WARPLY

Το Yo world είναι ένα από τα δημοφιλέστερα παιχνίδια στο Facebook με 10.000.000 παίκτες

αυτή τη στιγμή. Η Big Viking Games το ξεκίνησε ως παιχνίδι κατασκευών. Αγοράζεις σπίτια, τα διακοσμείς, τα επιπλώνεις, ντύνεσαι με τα ρούχα που επιλέγεις, πας σε κοινωνικές εκδηλώσεις, γνωρίζεις κόσμο, κάνεις σχέσεις μαζί του.

Το κύριο χαρακτηριστικό του παιχνιδιού είναι η αντίληψη της κοινότητας που μάλιστα επιβραβεύει τους πιο φανατικούς συμμετέχοντες .

Μία από τις επιβραβεύσεις αφορά τη συμμετοχή στο club, όπου τα συστηματικά μέλη-παίκτες, με μια μικρή συνδρομή απολαμβάνουν μια σειρά από προνόμια: ιδιαίτερα κομμάτια επίπλων, ρούχων, κομμώσεων, συλλεκτικές virtual προσωποποιημένες τροποποιήσεις του βασικού Avatar κλπ.

Στον πραγματικό κόσμο, το Yo World θα ήταν μια πετυχημένη εταιρία με πραγματικά πιστούς πελάτες. Τα προνόμια που δίνει αυξάνονται με το χρόνο αυξάνοντας ταυτόχρονα τους οπαδούς –συμμετέχοντες. Αυτοί πληρώνουν κάτι παραπάνω από τους άλλους, αλλά έχουν διαφορετική αντιμετώπιση και κυρίως διαφοροποιημένη εμπειρία συμμετοχής.

Η έκρηξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τις κοινότητες που δημιουργούν, τα κινητά τηλέφωνα με τις ολοένα αυξανόμενες εφαρμογές και μια νέα φιλοσοφία που αναδημιουργεί το παλαιού τύπου marketingβοηθάνε στην εξατομικευμένη κατανόηση των αναγκών των πελατών, στο χτίσιμο εμπιστοσύνης με τα προϊόντα, στην αύξηση των πωλήσεων, στη δημιουργία brand loyalty, ισχυρού πελατολόγιου και οδηγούν στην αύξηση των κερδών.

Το loyalty marketing οδηγεί στον επανασχεδιασμό της συνολικής στρατηγικής marketing, τοποθετώντας τον άνθρωπο, τις ιδιαιτερότητες και κυρίως τη συμμετοχή στην εμπειρία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος.

Και μετά τι; Η εποχή των club και των προνομίων είναι ήδη εδώ. Ο πελάτης είναι ικανοποιημένος όταν νιώθει ότι ανήκει στην κοινότητα, όταν βλέπει ότι τον προσέχουν και κυρίως όταν έχει υλικό να μοιράσει στις επαφές του.

Το word of mouth, τα νέα κανάλια αλληλεπίδρασης, τα posts, τα videos, προσφέρουν συναίσθημα, έμπνευση, πρωτότυπο κι εντυπωσιακό περιεχόμενο για να κάνει share στους πραγματικούς ή ψηφιακούς φίλους.

Το Amazon prime membership είναι ένα διεθνές υπόδειγμα προς μίμηση σε αυτόν τον περίφημο νέο κόσμο του marketing όπου η εμπειρία παίζει τον σημαντικότερο ρόλο.

Ξεκίνησε σαν δωρεάν παράδοση μέσα σε δύο μέρες για ποσά άνω των 35 δολαρίων και σήμερα με μια συνδρομή 99 δολαρίων προσφέρει στο prime now 25000 αντικείμενα, σε 25 κατηγορίες για άμεση παράδοση. Πρόσβαση στο prime video, το Amazon’s Spotify, στο ShowTime starz με ειδικές εκπτώσεις. Prime music, on demand streaming μουσικές, μηνιαίες εκπτώσεις για Amazon music unlimited και prime reading, για να θυμόμαστε από που ξεκίνησε η Amazon, όπου η πρόσβαση σε best sellers, βιβλία, περιοδικά, ηχητικές αφηγήσεις, ταινίες και βίντεο είναι ένα προνόμιο που το απολαμβάνουν οι πιστοί πελάτες και φίλοι.

Η ιστορική αντίληψη ότι τα προνόμια είναι μέρος μίας εποχής φεουδαρχίας και κλειστών συστημάτων τείνει σήμερα να ανατραπεί από μία νέα περίοδο όπου μια εφαρμογή μπορεί να περιλαμβάνει λεπτομερή γνώση των αναγκών των πελατών και τόσες πολλές προσωποποιημένες λειτουργίες που περιορίζονται μόνο από τη φαντασία. Το μέλλον είναι εδώ και λέγεται customer Loyalty.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.