27 Ιούλ 2024
READING

Mercato Metropolitanο στο Λονδίνο

2 MIN READ

Mercato Metropolitanο στο Λονδίνο

Mercato Metropolitanο στο Λονδίνο

Όσο περισσότερο φαγητό, τόσο πιο ευχάριστο είναι. Χτισμένο σε ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού στο Southwark, το Mercato Metropolitano είναι μια κολεκτίβα συλλογικού ενδιαφέροντος γύρω από τη μαγειρική.

Η αγορά εκτείνεται σε ένα τεράστιο χώρο 45.000 τ.π και αποτελείται από καταστήματα, ένα ιταλικό σούπερ μάρκετ και ακόμη κρυφές επιπρόσθετες υπηρεσίες όπως κουρείο, κινηματογράφο, πυγμαχία, γυμναστήριο, χώρο εργασίας και το περιστασιακό pop-up ξενοδοχείο.

Αυτά συμβάλλουν σε ένα φαινομενικά παράξενο μενού, αλλά έχουν νόημα στο πλαίσιο του εκτεταμένου ημερολογιακού προγραμματισμού, το οποίο περιλαμβάνει μαθήματα μαγειρικής και κηπουρικής, καθώς και κοινωνικές δραστηριότητες.

Η ατμόσφαιρα είναι industrial, με βαμμένο τούβλο, οροφές με παντζούρια και τσιμέντο. Ομοίως, η σήμανση και η ανταλλαγή μηνυμάτων είναι ομοιόμορφη, δημιουργώντας πιο πολύ ένα συνεκτικό brand, παρά μια σειρά από μικρότερα.

Τα κοινόχρηστα τραπέζια συγκεντρώνονται στο εσωτερικό ενός stall, συμπεριλαμβανομένων τυροκομικών, καφέ , παρασκευαστές pizza και παγωτατζίδικα. Έξω, μια αυλή διαθέτει κήπο με βότανα, τροχόσπιτα και πολύχρωμα καθίσματα, καθώς και Wi-Fi. Υπάρχει κουζίνα από όλο τον κόσμο, με έμφαση στα μικρά και τοπικά πιάτα.

Στόχος είναι να έρθει πιο κοντά και να υποστηριχθεί περισσότερο η τοπική κοινότητα, μέσω της διατροφής και των πολιτιστικών εμπειριών. Αυτή η ενέργεια υποστηρίζεται περαιτέρω μέσω του low-cost χώρου εργασίας, των κοινωνικών και κοινοτικών εκδηλώσεων.

Τα τρόφιμα μπορεί να βρίσκονται στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά το Mercato Metropolitano στοχεύει να γίνει ένα προσιτό one-stop-shop κέντρο για τις μαγειρικές, κοινωνικές και κοινοτικές ανάγκες των κατοίκων.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.