27 Απρ 2024
READING

Γνωρίστε το IKEA DINING CLUB στο Λονδίνο

2 MIN READ

Γνωρίστε το IKEA DINING CLUB στο Λονδίνο

Γνωρίστε το IKEA DINING CLUB στο Λονδίνο

H IKEA έχει χρησιμοποιήσει από καιρό πειραματικά pop ups ως διαφημιστικά εργαλεία: Από υπνοδωμάτια στο μετρό του Παρισιού, μέχρι το pop up πρωινό στο κρεβάτι, στο Bed Cafe του Λονδίνου το 2015. Είναι master στα παιχνιδιάρικα events.

Ωστόσο, τα pop ups φαίνεται να έχουν γίνει βασικό μέρος της συνολικής στρατηγικής του retail. Η πυραμίδα στην κορυφή της προσέγγισης omnichannel, που συνδυάζει τα συνηθισμένα μεγάλα καταστήματα εκτός της πόλης και μικρότερα Click and Collect σε πιο κεντρικά σημεία.

Το Dining Club της IKEA, το οποίο εμφανίστηκε στο Shoreditch το Σεπτεμβριο του 2016, ήταν η πιο κοινωνική και εμβαθής ιδέα του retail. Η ιδέα του Dining Club βασίστηκε στην έρευνα της ΙΚΕΑ, η οποία αποκάλυψε ότι δεν αισθανόμαστε πλέον ότι είμαστε εξειδικευμένοι στο να μαγειρεύουμε. Ως αποτέλεσμα, αυτό το pop up ήταν μόνο για εκπαίδευση και ψυχαγωγία.

Βρίσκεται στα παλαιομένα N&C Showrooms στο Shoreditch High Street και δημιουργήθηκε από το πρακτορείο PR Hope & Glory and Drive. Το εστιατόριο διαχειρίζεται το Disappearing Dining Club.

Όλες οι εκδηλώσεις ήταν εντελώς δωρεάν, αλλά οι επισκέπτες έπρεπε να κάνουν online αίτηση για τις συνεδρίες των εστιατορίων, όπου υπήρχαν μόνο δύο ανά ημέρα. Η ΙΚΕΑ δημιούργησε έναν ειδικό ιστότοπο για το pop up, ο οποίος, φυσικά, έπεσε αμέσως από την επισκεψιμότητα και το βάρος όλων των αιτήσεων για φαγητό!

Το εστιατόριο DIY ήταν η καρδιά της ιδέας, το έκαναν όμορφα δημιουργώντας ένα πολυλειτουργικό χώρο.

Οι πελάτες μπορούσαν να εισέλθουν μέσω του καφέ και να περπατήσουν μέσα στο κτίριο, να εξερευνήσουν τα κουζινικά σκεύη, τα οποία βρίσκονταν σε λειτουργία και τις οθόνες με διάφορα θέματα αφήγησης.

Το καφέ ήταν πλήρες, άνοιγε αργά και φυσικά, σέρβιρε κεφτεδάκια. Υπήρχε επίσης ένα σουηδικό κατάστημα τροφίμων, που πωλούσε μια περιορισμένη σειρά από σουηδικά προϊόντα IKEA.

Αυτή η συγκέντρωση στη φιλοξενία ήταν που χάρισε στο Dining Club την ενέργεια και την αυθεντικότητά του – αν είχε ασχοληθεί απλώς με μαθήματα μαγειρικής θα έμοιαζε περισσότερο με κίνηση PR. Αντίθετα, η εμπειρία έδινε τη δυνατότητα στους πελάτες να εξερευνήσουν και να περιηγηθούν με τον δικό τους ρυθμό.

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι για να δούμε τι κάνουν στη συνέχεια!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.