19 Απρ 2024
READING

Επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας του Fine Dining εστιατορίου

6 MIN READ

Επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας του Fine Dining εστιατορίου

Επαναπροσδιορισμός της εμπειρίας του Fine Dining εστιατορίου

Από τις εφαρμογές για κινητά μέχρι την online παραγγελία και παράδοση, για να μην αναφέρουμε τα concepts χωρίς μετρητά και τα περίπτερα, οι κατηγορίες QSR και τα fast casual έχουν προσφέρει το μερίδιο τους στην ανανέωση. Σηματοδοτούν μια απάντηση στη γαστρονομική κουλτούρα και στις νέες καταναλωτικές συμπεριφορές. Οι προσδοκίες στην υπηρεσία και την εμπειρία έχουν εξελιχθεί, αλλά αυτό δημιουργεί μόνο την ευκαιρία για να επαναπροσδιοριστεί το fine dining. Έχουμε εξερευνήσει καινοτόμους τρόπους όχι μόνο για τον επαναπροσδιορισμό, αλλά και για την ενδυνάμωση της εμπειρίας του εστιατορίου.

Δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο προορισμό Dining

Υπάρχει συχνά μία εσφαλμένη αντίληψη ότι το fine dining δεν μπορεί να είναι και βολικό. Εάν τα εστιατόρια θεωρήσουν ως εμπειρία φαγητού πέρα ​​από την άφιξη, αν και υπάρχει η ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας πλήρης προορισμός για φαγητό. Το parking είναι μία μακροχρόνια επιλογή στον κλάδο των εστιατορίων, αλλά τι γίνεται με την εξασφάλιση της ασφάλειας από το λεπτό που θα πατήσουν το πόδι τους έξω από την πόρτα, αφού γευματίσουν;

Λίγο πιο παλιά, η Uber δημιούργησε μία ενέργεια που ονομάζεται UberEVENTS. για διοργανωτές εκδηλώσεων ώστε να αγοράζουν rides για τους επισκέπτες και να έρχονται τα αυτοκίνητα μπροστά από το χώρο του εστιατορίου. Φανταστείτε εάν τα εστιατόρια είχαν την ίδια προσέγγιση, αλλά ένα “dinner out” θα ήταν το dining event. Δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με την Uber, φεύγει το άγχος για το πάρκινγκ. Ένα βήμα πιο μακριά με μια τοπική συνεργασία με την AirBnb και επεκτείνετε την εμπειρία σε ένα βράδυ έξω και μια απόδραση στην πόλη τους.

Ένα επιπλωμένο γεύμα: Aπό το πιρούνι στα έπιπλα

Για χρόνια τα εστιατόρια προσθέτουν συστατικά του retail στην εμπειρία τους στο εστιατόριο, πουλώντας πράγματα όπως κρασί, βιβλία μαγειρικής και γκουρμέ φαγητό, αλλά γιατί να μην αφήσετε τους επισκέπτες να αγοράσουν όλη την εμπειρία. Έχετε πάει ποτέ σε ένα εστιατόριο και είπατε ότι αγαπάτε τα ποτήρια που σερβίρουν, ή λατρεύατε ίσως τα τραπέζια και τις καρέκλες; Αφήστε τους επισκέπτες να παραγγείλουν από το μενού (κυριολεκτικά) και να αγοράσουν τα προϊόντα που βλέπουν στο χώρο. Η απόκτηση της ευκαιρίας για πραγματική χρήση του προϊόντος είναι μια πρόσθετη εξέλιξη, για να μην αναφέρουμε την ευκαιρία για πρόσθετα έσοδα.

Προσαρμοσμένες μαγειρικές δημιουργίες

Σήμερα, πολλά εστιατόρια θα σας ρωτήσουν εάν έχετε οποιονδήποτε διαιτητικό περιορισμό. Σύντομα, αναμένουμε ότι δεν θα είναι απλά “ερώτηση”, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα είναι το αναμενόμενο. Αντί να παράγουμε βόειο κρέας, κοτόπουλο, vegan ή vegetarian, οι εκτιμήσεις για τα τρόφιμα θα λαμβάνονται στο επόμενο επίπεδο. Φημολογείται ότι είναι μια από τις παλαιότερες δίαιτες, η διατροφή blood type είναι σε έξαρση αυτή τη στιγμή. Όπως λένε, το παλιό γίνεται και πάλι καινούργιο.

Προβλέπουμε ότι αυτές οι εξειδικευμένες δίαιτες θα έρχονται στο προσκήνιο από την άποψη των προσαρμοσμένων μενού για φαγητό. Αυτή η δίαιτα εξετάζει ειδικότερα την ιδέα ότι τα τρόφιμα που τρώμε αντιδρούν χημικά με τον τύπο του αίματός μας. Για παράδειγμα, τα άτομα τύπου Ο λέγεται ότι επωφελούνται από μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, ενώ τα άτομα τύπου Α μπορεί να είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για ένα γεύμα χωρίς κρέας.

Εκτεταμένη κατανάλωση

Η βιομηχανία retail έχει προχωρήσει όσον αφορά την εμπλοκή μιας συνομιλίας με τους καταναλωτές πέρα από την αγορά. Φανταστείτε τα fine dining εστιατόρια να αρχίσουν να υιοθετούν μερικές από αυτές τις τεχνικές. Κάντε εικόνα να τρώτε ένα γεύμα και αντί για μια απλή απόδειξη στο τέλος του γεύματος, να σας δωθεί ένα digital download.

Ολοκληρώστε το γεύμα σας με μια λίστα προετοιμασίας του ίδιου γεύματος από το σπίτι σας, ώστε να σας βοηθήσουν στη διαδικασία ώστε να αναδημιουργήσετε το γεύμα. Φυσικά και μαρτυρούν κάτι από την μυστική σάλτσα κατά μια έννοια, αλλά δίνουν επίσης τα εργαλεία για να αφήσουν τους πελάτες να απολαύσουν και πάλι το γεύμα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αφοσίωση και πίστη  σε αντάλλαγμα από την πλευρά του καταναλωτή.

Εξοπλισμένοι για μαγειρική

Έχετε πάει ποτέ σε ένα εστιατόριο που προσφέρει μια VIP γευστική εμπειρία με τον σεφ πίσω στο σπίτι; Τι κι αν αυτή ήταν η εμπειρία όλων; Φανταστείτε μια ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα με τα καλύτερα εργαλεία μαγειρέματος.

Η εμπειρία δεν αφορά μόνο την προετοιμασία των τροφίμων, αλλά και το γιατί, πίσω από αυτά που χρησιμοποιούμε για να μαγειρέψουμε. Παραδείγματος χάριν το να παρασκευάζουμε αποξηραμένα μπαχαρικά, που έχουν φτιαχτεί στο φούρνο. Οι επισκέπτες μαθαίνουν κυριολεκτικά τον εξοπλισμό, αλλά και την τεχνική.

Από τον καταναλωτή στον καλλιεργητή

Τι γίνεται αν ο καταναλωτής γίνει μέρος της εμπειρίας καλλιέργειας τροφίμων; Tα rooftops και οι κοινοτικοί κήποι είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ, ειδικά στις αστικές πόλεις. Τι θα συμβεί αν οι καταναλωτές θα μπορούσαν να καλλιεργήσουν εποχιακά τα προϊόντα τους, ενοικιάζοντας ένα οικόπεδο σε ένα εστιατόριο;

Πηγαίνετε επιλέξτε τα προϊόντα που θέλετε να εγκαταστήσετε με έναν σύμβουλο προσωπικού. Εν τω μεταξύ, ο κηπουρός σας ενημερώνει για την πρόοδο και την ανάπτυξη των φρούτων και των λαχανικών σας και όταν η παραγωγή είναι στο αποκορύφωμά της, ο σχεδιασμός μενού αρχίζει να χαρακτηρίζει αυτά τα αντικείμενα. Τα γεύματα είναι εποχιακά και προσωπικά εμπνευσμένα.

Memory Infused Mενού

Η μοριακή γαστρονομία, ή η εφαρμογή του fusing food, της επιστήμης και της τεχνολογίας, υπήρξε είτε ένα καυτό θέμα εδώ και αρκετό καιρό. Είτε είστε σε αυτό το κύμα είτε όχι, υπάρχει μια πτυχή που περιμένουμε ότι μπορούμε να δούμε περισσότερα στο μέλλον, το οποίο μετατρέπει τα μαγειρικά κλασικά σε σύγχρονες στιγμές που εμπνέονται από αναμνήσεις.

Ο καθένας μπορεί να κάνει νόστιμο φαγητό, αλλά η αξιοποίηση αυτής μίας μνήμης μπορεί να δημιουργήσει μια μαγική εμπειρία. Κατά τη διάρκεια μιας διαδικασίας προηγμένης κράτησης, τα εστιατόρια μπορούν να ζητήσουν από τους επισκέπτες να μοιραστούν μια προσωπική μνήμη, με τη σειρά τους ο σεφ να την αναδημιουργήσει με έναν σύγχρονο τρόπο.

Dining σαν ένα πολυκατάστημα

Τα πολυκαταστήματα βρίσκονται περισσότερο από έναν αιώνα εδώ και ενώ τα περισσότερα από τα πρωτοσέλιδα που διαβάζουμε μιλούν για την κατάργησή τους, είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο που πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο προσαρμογής στο fine dining. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χώρο πολλαπλών επιπέδων και κάθε όροφος να εξυπηρετεί διαφορετικό course.

Σερβίροντας με ένα Soundtrack

Από το Pandora στο Spotify και στο Apple Music, το streaming έχει καταλάβει τη μουσική βιομηχανία. Αλλά δεν είναι μόνο μια ατομική εμπειρία. Οι καταναλωτές δημιουργούν λίστες αναπαραγωγής, μοιράζονται και ακόμη συνεργάζονται πλέον περισσότερο από ποτέ. Και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η έρευνα έχει βρει ότι ο σωστός συνδυασμός μουσικής μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις στην εμπειρία του εστιατορίου.

Περιμένουμε ότι θα δούμε περισσότερα εστιατόρια να κατασκευάζουν τα αγαπημένα τους playlist, να συλλέγουν πληροφορίες για τη μουσική των ημερών. Θα είναι σαν να ενσωματώνετε την εμπειρία του mix tape σε μια οικεία γευστική εμπειρία.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.