19 Απρ 2024
READING

New York Flagship store – Warby Parker

2 MIN READ

New York Flagship store – Warby Parker

New York Flagship store – Warby Parker

O Warby Parker, εισέβαλε στη βιομηχανία retail γυαλιών το 2010 με έναν καινοτόμο τρόπο να πουλήσει προσιτά και κομψά χαρακτηριστικά τους online. Μετά από πωλήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ζευγαριών γυαλιών, η μπουτίκ γυαλιών άνοιξε τις πόρτες στο πρώτο φυσικό κατάστημα του brand στην 121 Greene Street στo SoHo της Νέας Υόρκης.

O Warby Parker δημιούργησε γρήγορα μια επιχείρηση που ευημερεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, μέσω ενός καινοτόμου μοντέλου που αποφεύγει δαπανηρές επενδύσεις, όπως κόστη brand licensing και πωλεί το προϊόν απευθείας στους καταναλωτές, επιτρέποντας στην εταιρεία να πουλά γυαλιά με μόλις $95.

Αλλά και οι συνιδρυτές David Gilboa και Neil Blumenthal εκμυστηρεύονται πως το brand είχε ήδη φυσικό κατάστημα, σχεδόν από τη σύλληψη της ιδέας. Το πρώτο τους κατάστημα retail? Το διαμέρισμα του Blumenthal.

Τελικά άνοιξαν ένα εκθεσιακό χώρο στην πόλη της Νέας Υόρκης και δημιούργησαν οθόνες σε αρκετές μικρότερες boutique, σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων του Λονδίνου και του Μαϊάμι και της αλυσίδας ξενοδοχείων Standard, όπου οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν τα περίπτερα του Warby με το ’60s-themed “Readery”.

Όμως, οι Blumenthal και Gilboa έχουν ρίξει στο κατάστημα επιπλεόν στοιχεία μαγείας του retail, παίρνοντας μερικές συμβουλές από το γείτονά τους στην οδό Greene: το κατάστημα της Apple. “Αυτό που νομίζω ότι η Apple έκανε εξαιρετικά καλά όταν ξεκίνησε το retail, δεν ήταν να επικεντρωθεί στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα στο κατάστημα”, λέει ο Gilboa.

‘Ήταν πραγματικά εστιασμένοι γύρω από τη δημιουργία μιας μαγικής εμπειρίας.” Αυτό προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε εδώ. “Όταν περπατήσετε στο κατάστημα 121 Greene, θα βρείτε κυλιόμενες κλίμακες βιβλιοθήκης, ένα φωτογραφικό περίπτερο, υλικό ανάγνωσης από και καθρέφτες, ώστε να μην χρειάζεται να ψάξετε πολύ για να ρίξετε μια ματιά στον εαυτό σας.”

Οι Blumenthal και Gilboa λένε ότι το κατάστημα είναι μια πρώιμη απόδειξη για το πού κατευθύνεται η βιομηχανία του retail. “Το μέλλον της επιχείρησής μας και όλων των πωλήσεων retail, θα έχει συνδυασμό απο  online και offline στοιχεία”.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.