Ματιά στο μέλλον: Retail-Εστιατόρια-Καταναλωτικά trends του 2018

Με τα online only brands που επεκτείνονται τώρα και σε φυσικούς χώρους, τους ιδιοκτήτες εστιατορίων που αγκαλιάζουν και ενσωματώνουν την τεχνολογία με γρήγορες ταχύτητες, η βιομηχανία στο σύνολό της είναι πιο προοδευτική από ποτέ. Λοιπόν τι ακολουθεί; Να μερικές προβλέψεις για το 2018.

Digital to Physical

Πρόκειται να δούμε πιο πολλά brands που ως τώρα λειτουργούσαν μόνο mobile να δοκιμάζουν τώρα την επιλογή του φυσικού καταστήματος, όπως η Amazon. Μία Online μάρκα ενδυμάτων, η Everlane μόλις άνοιξε το πρώτο της φυσικό κατάστημα και δεν θα ήταν έκπληξη αν μία από τις meal-kit υπηρεσίες άνοιγε ένα εστιατόριο ή ένα grab-n-go grocery store.

Διαφάνεια

Η διαφάνεια στον τομέα της μεταποίησης και της βιωσιμότητας θα είναι μεγάλη το 2018. Πού παράγεται το προϊόν σας; Πώς αντιμετωπίζονται οι παραγωγοί; Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις; Οι καταναλωτές δεν αναζητούν μόνο ηθικά κατασκευασμένα προϊόντα, αλλά περιμένουν να κοινοποιήσετε αυτές τις προσπάθειες σε πρώτο πλάνο.

Ποιότητα Όχι Ποσότητα

Τα γιγαντιαία καταστήματα one-stop, θα συνεχίσουν να χάνουν δημοτικότητα, ενώ το retail που επικεντρώνεται στην κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών, ή που προσφέρει βαθειά εμπειρία θα συνεχίσει να αυξάνεται σε δημοτικότητα. Μεγάλες μάρκες θα διαφοροποιηθούν ανοίγοντας μικρότερα, πιο στοχευμένα καταστήματα.

Προσαρμογή

Είτε πρόκειται για την κατασκευή ολόκληρου του grocery trip σας μέσω μιας εφαρμογής για να παραλάβετε τα προιόντα σας, είτε για προσαρμοσμένα ρούχα, οι retailers θα χρησιμοποιούν την ψηφιακή ενσωμάτωση για να παρουσιάσουν πώς ικανοποιούν μεμονωμένες ανάγκες. Η προσέγγιση του ενός μεγέθους one-size-fits-all θα συνεχίσει να διαβρώνεται καθώς η εξατομίκευση κερδίζει την εκτίμηση.

Μηδενικές απώλειες

Τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν κομμάτια από μέρη ζώων και φυτών που συνήθως καταλήγουν στα σκουπίδια. Αναμείνετε περισσότερα πιάτα χρησιμοποιώντας χόρτα καρότων, μάγουλα μόσχου, μπιζέλια κλπ. Παρόλο που μια πρωτοβουλία “όλα ή τίποτα” είναι πιθανό να εφαρμοστεί δύσκολα, τα εμπορικά σήματα επιδιώκουν ενεργά τρόπους μείωσης του αντίκτυπου στο περιβάλλον και μεγαλύτερη γνώση των προϊόντων.

Λιγότερες ελπίδες να περιμένετε την craft μπύρα να συνεχίσει να κερδίζει δημοτικότητα,  έχετε το νου σας για περισσότερες μπύρες shandy και φρούτων, καθώς οι καταναλωτές αναζητούν υγιεινότερες εναλλακτικές λύσεις από ποτά με υψηλό ποσοστό υδατανθράκων.

Plant-Forward Retail και Σχεδιασμός Εστιατορίου

Όλο και περισσότεροι retailers και εστιατόρια χρησιμοποιούν τη φύση για να “θολώνουν” τις γραμμές εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Οι άνθρωποι θέλουν μια αίσθηση αρμονίας μεταξύ των φυσικών δομών που έχουν φτιαχτεί από ανθρώπους και του πραγματικού φυσικού κόσμου. Τα φυτά βοηθούν τους ανθρώπους να αισθάνονται πιο άνετα, παρέχουν αίσθηση ευημερίας και δημιουργούν ένα περιβάλλον σαν το σπίτι.

Μια ανανεωμένη υπηρεσία retail

 

Τελικά αρχίζουμε να βλέπουμε τους retailers να ενισχύουν το στοιχείο της υπηρεσίας και την εμπειρία στο κατάστημα με πράγματα που δεν μπορεί κάποιος να κάνει online. Από την υποστήριξη προϊόντων έως τα πρόσθετα, αυτό δείχνει τη δυνατότητα να εξελιχθεί η αφοσίωση του brand σε ένα άλλο επίπεδο.

Μια κοινωνική στρατηγική για τη σύνδεση των καταναλωτών, παρατηρείται μια μεγάλη ώθηση για σύνδεση αυτές τις μέρες για να εξισορροπήσουμε τις ψηφιακά εξαρτώμενες ζωές μας. Η αφοσίωση του brand είναι σίγουρα μία buzzword που ακούμε όλη την ώρα, αλλά ποιος το επιτυγχάνει; Ποια brands μπορούν να αξιοποιήσουν τις συναισθηματικές πλευρές των καταναλωτών για να δημιουργήσουν αυτή την ειδική σύνδεση; Tο 2018 θα έχει περισσότερες ευκαιρίες για να συνδεθούν οι μάρκες με τις αξίες των καταναλωτών και να επιτύχουν την αφοσίωση του brand. Το one-for-one μοντέλο retail, που φαινομενικά προέρχεται από την TOMS, δεν δείχνει ακόμη κανένα σημάδι επιβράδυνσης με συνεχή κερδοφόρα επιτυχία. Παρέχοντας στους καταναλωτές την ευκαιρία να συνεισφέρουν ενώ ψωνίζουν, ταυτόχρονα εξαλείφουν το αίσθημα της τύχης των αγοραστών, αυξάνοντας ταυτόχρονα το μέγεθος του καλαθιού ή το ηλεκτρονικό καλάθι. Μερικοί retailers πρέπει να σημειώσουν:

Μια κλασική μάρκα με πολλά προιόντα τόσο για το σπίτι όσο και τον κήπο, η Pendleton’s National Parks Collection δίνει μέρος των εσόδων από την πώληση προς συγκεκριμένα έργα του πάρκου.Παρέχοντας τη δυνατότητα να ψωνίσει κανείς μια κοινωνικά συνειδητή οικογένεια μαρκών, υποστηρίζοντας παράλληλα τους τοπικούς τεχνίτες, η Nisola στέλνει χρήματα για την οικοδόμηση σχολείων στην Αφρική. Μια ελκυστική προσέγγιση κοντά και μακριά. Η STATE Bags με βάση το Μπρούκλιν, με τσάντες κομψές για όλη την οικογένεια, δίνουν ένα σακίδιο γεμάτο από σχολικές προμήθειες σε ένα παιδί σε ανάγκη με κάθε πώληση.

Ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην εμπειρία του εστιατορίου

Με τους περισσότερους καταναλωτές να είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την τεχνολογία αυτές τις μέρες, συνηθίζουν να ψωνίζουν μέσω κινητών εφαρμογών και ιστοσελίδων. Πολλά μεγάλα brands εστιατορίων, όπως το Wendy’s και το Panera Bread, αρχίζουν να χρησιμοποιούν κιόσκια για παραγγελία, αλλά θα δούμε τη στροφή προς την ολοκληρωμένη λύση μέσω της τεχνολογίας, όπως είναι τα mobile apps.

Τα κιόσκα προσφέρουν στους πελάτες περισσότερες επιλογές προσαρμογής και σε πρόσφατη μελέτη το 49% των επισκεπτών πιστεύει ότι η παραγγελία σε κιόσκι βελτιώνει την εμπειρία τους. Η ίδια μελέτη δείχνει ότι τόσο η τεχνολογία των επισκεπτών των εστιατορίων όσο και των εστιατορίων βελτιώνει την αποτελεσματικότητα. Η αυξημένη αλληλεπίδραση με το brand μέσω εφαρμογών για κινητά δημιουργεί επίσης μεγαλύτερη πίστη των πελατών.