26 Απρ 2024
READING

Fast Casual Εστιατόρια-Νέες Ιδέες

4 MIN READ

Fast Casual Εστιατόρια-Νέες Ιδέες

Fast Casual Εστιατόρια-Νέες Ιδέες

Η πραγματικότητα αυτή τη στιγμή είναι πως η κατηγορία fast casual περνά πολλά από αυτά που αντιμετωπίζει σήμερα το retail … συσσώρευση καταστημάτων χαμηλής απόδοσης, ανταπόκριση στις μεταβαλλόμενες συμπεριφορές των καταναλωτών, νέες μορφές ανταγωνισμού και ανάγκη απρόσκοπτης σύνδεσης της εμπειρίας των πελατών σε όλες τις επαφές. Αλλά αυτό ονομάζεται “αλλαγή“. Και εδώ μερικά γρήγορα casual εστιατόρια ,νέα παραδείγματα στον τομέα που απαιτούν κάποια επιπλέον προσοχή.

Fusian

Το 2010, τρεις φοιτητές, οι αδελφοί Zach και Josh Weprin, μαζί με τον παιδικό τους φίλο Stephan Harman, ξεκίνησαν να κάνουν το σούσι προσβάσιμο σε όλους. Κυρίως χωρίς εμπειρία εστιατορίων, συνδύασαν τις γνώσεις τους για το real estate, τα χρηματοοικονομικά και τη φιλοξενία, για να δημιουργήσουν το Fusian, το δικό τους σούσι roll concept (a la Chipotle style). Η ιδέα προσφέρει πάνω από χίλιους διαφορετικούς συνδυασμούς, προσφέροντας ακόμη και μη παραδοσιακές επιλογές όπως το ψητό κοτόπουλο και το ψητό βοδινό κρέας, που προσελκύουν τους αρχάριους στο σούσι, αλλά και τους πιο ειδικούς.Η ομάδα του Fusian έχει ως στόχο να κρατήσει τα πράγματα διαφανή με την πεποίθηση ότι είναι σχεδόν εξίσου σημαντικό το πού τρώτε, με το τι είναι αυτό που τρώτε. Από τη στιγμή που εισέρχεται κάποιος στην πόρτα, στο μπροστινό μέρος της προετοιμασίας φαγητού, μέχρι το πίσω μέρος του καταστήματος, θέλουν οι πελάτες να μπορούν να δουν τη διαδικασία από πρώτο χέρι.

GRANDVIEW

Με μια νέα δοκιμαστική κουζίνα στο Grandview, το brand εξελίσσει συνεχώς το μενού, διατηρώντας τα συστατικά συνεχώς φρέσκα, εισάγοντας εποχιακά προιόντα, τοπικές συνεργασίες και δοκιμάζοντας νέες μεθόδους sushi πέρα ​​από το ρολό. “Το κατάστημα Grandview είναι η ιδανική τοποθεσία για να δοκιμάσουμε νέα πράγματα. Η γειτονιά είναι πλούσια με προοδευτικές παλέτες και μια διαφορετική βάση από πελάτες, που είναι πρόθυμοι να ανακαλύψουν νέες γεύσεις. Το brand έχει σχέδια να επεκταθεί σε τρέχουσες αγορές, καθώς και το Κλίβελαντ το 2018, αλλά η προσέγγισή τους είναι η αργή αλλά βιώσιμη ανάπτυξη. Από πλευράς κλίμακας, η εστίαση έχει ως στόχο την επέκταση του υφιστάμενου αποτυπώματος και τη βελτίωση των λειτουργιών σε υπάρχουσες τοποθεσίες.

Dig Inn

Με 15 καταστήματα, η Dig Inn, με έδρα τη Νέα Υόρκη, επικεντρώθηκε στο να κάνει ένα project “από το αγρόκτημα στο τραπέζι” από το 2011. Σε ένα περιβάλλον “εξαιρετικά γρήγορο”, το brand συνδυάζει την ευκολία του γρήγορου casual και της πλήρους εξυπηρέτησης του fine dining. Κάθε πιάτο γίνεται από το μηδέν με υψηλής ποιότητας τοπικά υλικά. Αποτελείται από μπολ με δημητριακά και σαλάτα και το μενού καθορίζεται εξ ολοκλήρου από την εποχή και προέρχεται από μια συνεργασία με πάνω από 40 τοπικά αγροκτήματα.

Η ζεστή, οικεία αίσθηση του χώρου του εστιατορίου ενισχύει την επιθυμία να υιοθετήσει κανείς μια διαφορετική προσέγγιση για την ποιότητα των τροφίμων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος, Adam Eskin, κατανοεί την ψηφιακή κινητήρια δύναμη των Millennials, αλλά επίσης αναγνωρίζει την επιθυμία τους να αποσυνδεθούν. Επομένως εστίασαν τις προσπάθειές τους στη δημιουργία μιας ποιοτικής εμπειρίας.

Πέρα από τα τοπικά τρόφιμα, έχουν υιοθετήσει και ηθικές πρακτικές τροφίμων, ένα κρίσιμο στοιχείο στον πυρήνα του brand, λαμβάνοντας έναν προσωπικό ρόλο επενδύοντας στην επόμενη γενιά σεφ και γαστρονομικών ηγετών μέσω της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, ακόμη και της οικονομικής υποστήριξης. Αυτά που παίρνουν από τη γη, αναζητούν τρόπους ώστε να τα επιστρέψουν στην κοινωνία. Το brand σχεδιάζει να προσθέσει 13 έως 15 καταστήματα στη Νέα Υόρκη και τη Μασαχουσέτη.

Dog Haus

Ενώ οι έννοιες των υγιεινών εστιατορίων σίγουρα ανεβαίνουν στην κορυφή της fast casual σκηνής, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εξακολουθεί να υπάρχει μια έντονη επιθυμία για καλό American comfort food. Τα hot dogs στο Dog Haus όμως δεν είναι καθόλου συνηθισμένα. Γκουρμέ, μοναδικές δημιουργίες όπως το Reservoir Hog, που έχει πολωνικό kielbasa, haus chili, haus slaw και κίτρινη μουστάρδα ή the Sooo Cali, άγρια ​​ρόκα, αβοκάντο, ντομάτα, τραγανά κρεμμύδια.

Το Dog Haus αποδίδει την προσέγγισή του σε υψηλής ποιότητας συστατικά, 100% ελεγμένα Black Angus, χωρίς ορμόνες και αντιβιοτικά, γεγονός που βοήθησε το brand να αποκτήσει όνομα “haus” στην περιοχή. Οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν από τις προτάσεις του Haus ή να τις προσαρμόσουν με 40+ κορυφαίες επιλογές. Στη συνέχεια μπορούν να καθίσουν σε τραπέζια κοινόχρηστου στυλ. Πέρυσι το brand ανακοίνωσε μια συνεργασία με  τους American Development Partners για να επενδύσει και να ανοίξει περισσότερα από 300 καταστήματα franchise, τα επόμενα 7 χρόνια. Αυτή τη στιγμή, το brand έχει 21 fast casual concepts σε όλη την Αριζόνα,  την Καλιφόρνια, το Κολοράντο, τη Νεβάδα και τη Γιούτα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.