25 Απρ 2024
READING

Μία Out of the box Εμπειρία Παιχνιδιού

4 MIN READ

Μία Out of the box Εμπειρία Παιχνιδιού

Μία Out of the box Εμπειρία Παιχνιδιού

Το Σεπτέμβριο του 2017, η αμερικανική μάρκα παιχνιδιών Toys “R” Us πτώχευσε και αποφάσισε να ξεκινήσει τη διαδικασία , ξεκινώντας με το κλείσιμο των καταστημάτων retail. Υπήρξε μια άμεση αντίδραση για πολλούς, καθώς θυμούνταν όλες τις παιδικές μέρες που επισκέπτονταν το κατάστημα.

Ίσως φάνηκε περισσότερο σαν αποχαιρετισμός σε κάποιο είδος παραδοσιακής εφηβείας των χρόνων ιστορίας των παιχνιδιών. Όλοι ρωτούσαν τώρα που θα  μπορούσαν να ψωνίσουν! Σε πρόσφατη έκθεση της πλατφόρμας καταναλωτικής νοημοσύνης των καταναλωτών, το 55% των Millennials δήλωσαν ότι τώρα σχεδιάζουν να αγοράζουν τα παιχνίδια τους στο διαδίκτυο, αλλά το 58% αυτών των ίδιων ερωτηθέντων προτιμούν να αγοράζουν από ένα φυσικό κατάστημα.

Πολλά έχουν αλλάξει με την πάροδο των ετών, από την άποψη πώς τα σημερινά παιδιά αναζητούν ψυχαγωγία και οι γονείς τους ψωνίζουν παιχνίδια. Σκεφτείτε πώς τα παιδιά εκτίθενται σήμερα σε νέα παιχνίδια. Αυτό που κάποτε ήταν απλά ένας κατάλογος που παραδιδόταν στις πόρτες, μπορεί τώρα να είναι ένα βίντεο του YouTube για ένα παιδί που κάνει “unboxing” το πιο τελευταίο και καλύτερο παιχνίδι.

Όταν πρόκειται για την πώληση παιχνιδιών εν τούτοις, μόνο με τα πιο “in” παιχνίδια στην αγορά δεν αρκεί για να φέρει κυκλοφορία στα καταστήματα. Και γεννάται το εξής ερώτημα, “Πώς οι έμποροι retail φροντίζουν τα παιδιά σήμερα;” Οι εμπειρίες των Brand όπως το American Girl, το FAO Schwarz, το LEGO, το M & M και καθώς και ο δημιουργός του μαγικού κόσμου για παιδιά,  Disney έχει αναπτυχθεί εδώ και χρόνια δημιουργώντας ένα αληθινό προορισμό, όπου δίνεται η δυνατότητα να αγοραστούν προϊόντα, αλλά και αληθινές αναμνήσεις.

Ακόμη και σε μια εποχή αλλαγής, υπάρχουν κάποιες ειλικρινείς βασικές αρχές που οι εν λόγω μάρκες πήραν σωστά και παραμένουν εκπληκτικές και ευχαριστούν τους καταναλωτές από γενιά σε γενιά. Καθώς πλησιάζουμε στην εποχή μιας μελλοντικής εμπειρίας παιχνιδιού, υπάρχουν μερικά βασικά θέματα που πρέπει να εξεταστούν.

Στοιχεία Νοσταλγίας

Σε έναν ψηφιακό κόσμο, οι γονείς αναζητούν στιγμές απλούστερων στιγμών. Να μένουν μέσα αντί να βγαίνουν έξω, να μαγειρεύουν στο σπίτι πιο συχνά βλέποντας Netflix. Το παλιό σχολικό τυχερό παιχνίδι παίρνει μια ανανεωμένη ζωή καθώς τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά αναζητούν στιγμές συνύπαρξης. Μόνο το περασμένο έτος οι πωλήσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 28%, σύμφωνα με τον Όμιλο NPD. Δεν είναι μόνο για τα παιδιά όμως. Arcades, καφετέριες και επιτραπέζια παιχνίδια εμφανίζονται παντού. Οι ενήλικες επιστρέφουν στις παιδικές δραστηριότητες με ένα ώριμο γύρισμα σε αυτό.

Συσκευασία για την εξατομίκευση

Εξατομικευμένα προϊόντα και εμπειρίες εξακολουθούν να ενδιαφέρουν τους καταναλωτές. Μέσα από τεχνολογικές εξελίξεις, όπως η τρισδιάστατη σάρωση και εκτύπωση, έχουμε περάσει από μια εποχή μαζικής προσαρμογής σε εξατομικευμένη προσαρμογή. Τώρα μπορούμε να δώσουμε αξία και σημασία στα βασικά προϊόντα. Τα παιδιά αναζητούν ευκαιρίες να σχεδιάσουν τη δική τους ταυτότητα μέσω της συν-δημιουργίας των προϊόντων που τα εκπροσωπούν.

Μια ενοποιημένη εμπειρία

Οι millenials μαμάδες και μπαμπάδες, αποτελούν την πλειοψηφία των νέων γονέων στις Η.Π.Α. σήμερα. Και αν δεν έχετε διαβάσει τα πρωτοσέλιδα, προτιμούν να ξοδεύουν χρήματα σε εμπειρίες πάνω σε προϊόντα. Η δημιουργία ενός χώρου που να φιλοξενεί τέτοιου είδους εμπειρίες είναι κρίσιμη. Οι γονείς που έχουν κάποιο χώρο ψυχαγωγίας που τους επιτρέπει να μην έχουν ενοχές για τη διασκέδασή τους είναι win-win. Ο συνδυασμός του καταστήματος και της υπηρεσίας για τους γονείς και τα παιδιά γίνεται μια εμπειρία full-service.

Τροφοδοσία νέων “γευστικών” παλατιών

Με τους retailers να ρίχνουν μια δεύτερη ματιά στην εμπειρία του καταστήματος, όλοι, από τα μικρά καταστήματα, μέχρι τα πολυκαταστήματα, ψάχνουν για μια νέα φόρμουλα και το φαγητό έρχεται στην κορυφή. Όχι μόνο προσπαθούν να επεκτείνουν το χρόνο παραμονής στο κατάστημα, αλλά αναζητούν προσεγμένες συνεργασίες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του καταναλωτή και στον καθημερινό τρόπο ζωής. Είτε είναι το υγιεινό fast food, είτε το σπιτικό, είτε μια διεθνής απόδραση, είτε μία γευστική γιορτή, τα σημερινά μικρά “παλάτια” είναι πολύ πιο εξελιγμένα από ό, τι πριν από 10 ή 20 χρόνια. Τα παιδιά έχουν περιέργεια και εκτίθενται σε μενού με περισσότερη ποικιλία. Τα βασικά παιδικά μενού των cheeseburgers, έχουν μετατραπεί σε ποιο τροποποιημένες εκδόσεις φαγητών που προορίζονται για ενήλικους, δίνοντας ικανοποίηση στους ίδιους και αίσθημα πως μεγαλώνουν λίγο, στα παιδιά.

Παίξτε με σκοπό

Σε πολλά σχολεία, τα παιδιά σήμερα κάνουν το διάβασμά τους σε online περιβάλλον και λαμβάνουν ανταμοιβές για τη συμμετοχή τους σε κουίζ, παζλ και επίλυση προβλημάτων. Τα ψηφιακά στοιχεία συνέβαλαν στη σύνδεση αυτών των νέων μυαλών σε μία απευθείας σύνδεση, παρουσιάζοντας την ευκαιρία να βελτιώσουν το in-store. Η παροχή ενός κοινωνικού χώρου με μαθήματα, μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση των κοινωνικών, συναισθηματικών και πνευματικών τους δεξιοτήτων, να ενθαρρύνει τη μάθηση πέρα ​​από τους ακαδημαϊκούς – βοηθώντας τους γονείς να καλλιεργήσουν ένα περιβάλλον για την επιτυχία του παιδιού τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.