25 Απρ 2024
READING

Η θέση της Amazon στην Ιστορία

7 MIN READ

Η θέση της Amazon στην Ιστορία

Η θέση της Amazon στην Ιστορία

Η ανάπτυξη της Amazon ως κυρίαρχη δεν ήταν ατύχημα. Ωστόσο, αυτή η κυριαρχία έχει έρθει σε βάρος ορισμένων λιανοπωλητών,  με κλείσιμο καταστημάτων , ακόμα και της Walmart. Αυτή τη χρονιά σηματοδοτεί την 3η Amazon Prime Day, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς μεγάλωσε η Amazon και τι σημαίνει  αυτό, για το μέλλον της βιομηχανίας.

Η Amazon απασχολούσε περισσότερους από 306.000 ανθρώπους παγκοσμίως το 2015, προσθέτοντας 35.000 το 2016, με συνολικό αριθμό υπαλλήλων στους 341.000 μέχρι το τέλος του 2017. Παρά την επένδυση αυτή στο ανθρώπινο κεφάλαιο, η Amazon χτίζει επίσης έναν στρατό από ρομπότ. Το 2016, η Amazon είδε την ταχύτερη αύξηση στον στρατό ρομπότ – ένα εκπληκτικό άλμα 50 τοις εκατό από 30.000 ρομπότ το 2015 σε 45.000 το 2016.

Πώς η Amazon επιδρά στις παραδοσιακές θέσεις εργασίες που σχετίζονται με το retail.

Ερώτηση κλειδί: Ποιες είναι οι προοπτικές για τις παραδοσιακές λιανικές θέσεις εργασίας;

Υπάρχουν 4,6 εκατομμύρια άτομα που εργάζονται ως λιανοπωλητές σήμερα, ενώ άλλα 3,5 εκατομμύρια εργάζονται ως ταμίες. Σε συνδυασμό, αυτές οι δύο θέσεις απασχόλησης αποτελούν σχεδόν το 6% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας.

Αυτές είναι παραδοσιακά πολύ χαμηλής αποδοτικότητας θέσεις εργασίας: οι έμποροι λιανικής κερδίζουν περίπου 26.000 δολάρια ετησίως και οι ταμίες κερδίζουν μόνο 21.000 δολάρια ετησίως. Παρόλα αυτά, τέτοιες θέσεις εργασίας παρέμειναν σχετικά σταθερές από το 1988, όταν η BLS άρχισε να δημοσιεύει το ετήσιο Εγχειρίδιο Επαγγελματικής Προοπτικής (Occupational Outlook Handbook), όπου οι προοπτικές δεν ήταν καλές για τους ταμίες. Αυτές οι θέσεις εργασίας αναμένεται να αυξηθούν μόνο κατά 2% έως το 2024. Ωστόσο, οι θέσεις λιανικών πωλήσεων ενδέχεται να αυξηθούν κατά επτά τοις εκατό κατά την ίδια περίοδο.

Πρόβλεψη:

Η Amazon έχει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία καθώς εισέρχεται στο παιχνίδι των φυσικών καταστημάτων για να προσαρμόσει και να εκμεταλλευτεί ένα νέο σύστημα λιανικής πώλησης. Δεν είναι συμβατό με τις κληροδοτημένες δομές ή με το είδος του περιβάλλοντος όπου τα παραδοσιακά καταστήματα λιανικής πώλησης είναι παγιδευμένα.

Αντί να αφιερώνει ώρες εργασίας στην ολοκλήρωση των συναλλαγών, η Amazon μπορεί αντ ‘αυτού να επικεντρωθεί στην πρόσληψη ανθρώπων, ώστε να εστιάσουν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των πελατών μέσα στα ταχέως αναπτυσσόμενα φυσικά καταστήματά της. Η Amazon -που στερείται των υποδομών ενός παραδοσιακού λιανοπωλητή- είναι μοναδικά τοποθετημένη για να δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο λιανικής με εξυπηρέτηση πελατών (όχι συναλλαγές) στο επίκεντρο της εμπειρίας. Με την αυτοματοποίηση των εργασιών υψηλής έντασης εργασίας, οι εργαζόμενοι μπορούν αντ ‘αυτού να επικεντρωθούν στη φροντίδα και στην καθοδήγηση της ζήτησης, όχι μόνο στο να διαχειριστούν τα κουραστικά καθήκοντα του ταμείου. Με αυτή την επιλογή, οι καταναλωτές μπορούν επιτέλους να βρουν μια πιο κοινωνική εμπειρία αγορών, έναν τόπο για το εμπόριο, αντί για έναν που κυριαρχείται από την αναμονή της ουράς και το βιβλίο του ταμείου.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, υπάρχουν περίπου 650.321.280 τ.μ. εμπορικού χώρου στην Αμερική. Υπάρχουν σήμερα 70 κέντρα fulfillment που διεκπεραιώνουν τις παραγγελίες που είναι αρκετά μεγάλα. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για τα τετραγωνικά μεγέθη κάθε τοποθεσίας, αλλά αν ένα κέντρο εκπλήρωσης της Amazon είναι κατά μέσο όρο περίπου 92903 τ.μ. , τότε μια συνολική εκτίμηση  είναι 650321.28 τ.μ.

Θα αλλάξουν τα κέντρα FULFILLMENT της Amazon το σκηνικό retail της Αμερικής;

Ερώτηση κλειδί: Τι είδους χώροι είναι τα κτίρια της Amazon; Τι συμβάλλει στο τοπίο της καταναλωτικής κουλτούρας σε μια μεταβιομηχανική Αμερική;

Τα κέντρα εκπλήρωσης Fulfillment δεν είναι καθόλου συγκρίσιμα με τους χώρους που κατασκευάστηκαν από τις μεγάλες εμπορικές μάρκες κατά τη διάρκεια της εποχής της ταχείας αμερικανικής εκβιομηχάνισης στις αρχές του 20ου αιώνα. Σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, πολυκαταστήματα όπως το Kaufman’s και το Bloomingdales άνοιξαν ως ναοί υψηλής τέχνης και πολιτισμού.

Σήμερα, οι μεγάλοι λιανοπωλητές πολυκαταστημάτων – από το Macy’s έως το Sears – κλείνουν εκατοντάδες τοποθεσίες που βασίζονται σε εμπορικά κέντρα. Τα εν λόγω κλεισίματα προέρχονται από την πτώση της παραγωγικότητας των πολυκαταστημάτων, ιδιαίτερα από το 2006. Στην πραγματικότητα, οι πωλήσεις ανά τετραγωνικό μέτρο έχουν μειωθεί κατά 24% κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού πλαισίου. Τα πολυκαταστήματα καταγράφουν μόνο περίπου 165 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο, σύμφωνα με τους Green Street Advisors.

Πρόβλεψη:

Η ταχεία κατασκευή των κέντρων εκπλήρωσης fulfillment της Amazon, μπορεί σύντομα να επαναπροσδιορίσει το τοπίο retail της Αμερικής. Η στρατηγική της Amazon για το πού να τοποθετήσει τις αποθήκες και το fulfillment αλλάζει. Κάποτε τοποθετούσε αυτές τις τεράστιες αποθήκες μακριά από τα κέντρα πληθυσμού σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η είσπραξη φόρου επί των πωλήσεων. Τώρα τα κέντρα αυτά χτίζονται κοντά σε μεγάλες πόλεις. Μια τυπική περιοχή με μετρό είχε ένα mall σχεδόν σε κάθε πλευρά της πόλης. Η Amazon αναβαθμίζει τις τοπικές αγορές λιανικού εμπορίου, δημιουργώντας ένα χάσμα ανάμεσα σε εμπορικά κέντρα υψηλών προδιαγραφών και εμπορικά κέντρα, που κλείνουν τα παλιά. Αυτή η μετατόπιση ωφελεί σημαντικά τα περιφερειακά εμπορικά κέντρα, τα οποία ελκύουν αγοραστές από μια ευρύτερη περιοχή.

Μπορεί η Amazon να χτίσει αρκετά κέντρα fulfillment πριν το κάνει η Walmart; Και θα είναι η Amazon ο παίκτης ηλεκτρονικού εμπορίου που θα είναι ο πρώτος που θα προσφέρει την ίδια ημέρα παράδοση στους καταναλωτές; Μπορεί κανείς να υποστηρίξει ότι η Walmart έχει ήδη χιλιάδες κέντρα ολοκλήρωσης παραγγελιών και είναι μπροστά από την Amazon. Εάν η Walmart αρχίσει να βλέπει τα καταστήματά της ως κέντρα διανομής και εκπλήρωσης (όπως θα έπρεπε), μπορεί να ευθυγραμμίσει πιο γρήγορα το επιχειρηματικό της μοντέλο με τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών. Για άλλες μάρκες λιανικής πώλησης, έχει έρθει η στιγμή να επανεξετάσουμε το real estate mile. Τα καταστήματα μπορούν να ανταγωνιστούν μόνο αν υπερβούν τους χρόνους παράδοσης ή αν με επιθετικότητα ανταγωνίζονται άμεσα με την Amazon, προσφέροντας απρόσκοπτη, ταυτόχρονη παραλαβή μέσα στα υπάρχοντα φυσικά καταστήματα.

Αυτό που θεωρήθηκε κάποτε ως πρωτοποριακή ανάπτυξη, το πώς ξεκίνησε μια αλυσίδα discount στον αγροτικό νότο και έγινε ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής στον κόσμο – μπορεί σύντομα να εκλείψει. Το 1962, ο Sam Walton άνοιξε το πρώτο του κατάστημα Walmart, αλλά θα χρειαζόταν 35 χρόνια πριν να φτάσει τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις. Το 2015, η Amazon έφτασε στο ίδιο ορόσημο πωλήσεων 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μόλις 22 χρόνια.

Θα είναι η Amazon η πρώτη εταιρία που θα φτάσει 1ΤΡΙΣ σε πωλήσεις;

Βασική Ερώτηση:

Έχουμε γίνει ποτέ μάρτυρες σε αυτού του είδους την ανάπτυξη της Amazon να συμβαίνει στην ιστορία της λιανικής πώλησης και να είναι βιώσιμη; Στην περίπτωση της Amazon, η συνεχιζόμενη ανάπτυξη συνδέεται στενά με την αφοσίωση των καταναλωτών της. Η αύξηση των συνδρομών Prime και το σημαντικότερο, η υπομονή των επενδυτών, λαμβάνοντας υπόψη τα κέρδη της, δεν έχουν φτάσει ποτέ κοντά στα αντίστοιχα της Walmart. Εξετάστε τις πωλήσεις και τα κέρδη και στις δύο εταιρείες κατά την ίδια περίοδο των 20 ετών (1995-2015). Η Walmart ανακοίνωσε κέρδη περίπου 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Εν τω μεταξύ, η Amazon ανακοίνωσε κέρδη περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Και με τη μεγάλη κλίμακα και το μέγεθος, η Walmart είναι ακόμα τριπλάσια και μεγαλύτερη από την Amazon όταν πρόκειται για συνολικές πωλήσεις. Το οικονομικό έτος 2016, η Walmart ανακοίνωσε πωλήσεις 482 δισ. Δολαρίων, έναντι 136 δισ. Δολαρίων της Amazon.

Πρόβλεψη:

Ακόμα κι έτσι, η ιδέα ότι η Amazon θα μπορούσε να είναι η πρώτη εταιρεία που θα φτάσει τα 1 τρισεκατομμύρια δολάρια στις πωλήσεις έχει κερδίσει έδαφος αργά. Υπάρχει όμως ένα σημείο κορεσμού, μία πιθανότητα μη βιωσιμότητας για το επιχειρηματικό μοντέλο της Amazon; Ορισμένοι αναλυτές έχουν υποστηρίξει ότι ο βασικός παράγοντας που επικρατεί στην κυριαρχία της Αmazon,  είναι το πρόγραμμα Prime. Περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά των ΗΠΑ είναι Prime χρήστες. Η ανάπτυξη αυτή είχε τεράστιο αντίκτυπο στη δέσμευση των πελατών. Η αύξηση των μελών του Prime αυξήθηκε κατά 50% ετησίως. Ωστόσο, η Amazon δεν εξέδωσε νωρίτερα τις τάσεις ανάπτυξης, εκτός από το ότι είπε πως προσθέτει “δεκάδες εκατομμύρια” νέων μελών. Ακόμα κι έτσι, η δέσμευση που προσφέρει η συνδρομή Prime, μεταξύ καταναλωτών και εταιρίας, είναι αξιοζήλευτη σε οποιονδήποτε λιανοπωλητή. Το πρόγραμμα Prime δίνει στο brand της Amazon ένα πρωτοφανές σημείο υπεροχής σε όλο και περισσότερους τομείς καταναλωτικής κουλτούρας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.