19 Απρ 2024
READING

Samsung 837: To κατάστημα του μέλλοντος

3 MIN READ

Samsung 837: To κατάστημα του μέλλοντος

Samsung 837: To κατάστημα του μέλλοντος

Η Samsung ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή πρόκληση προς την Apple, με το άνοιγμα του Samsung 837 στην περιοχή Meatpacking της Νέας Υόρκης. Πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη τεχνολογική εμπειρία στον πλανήτη. Το Samsung 837 έχει καταγραφει ως ένα “Unstore of the Future” – μια διαδραστική παιδική χαρά υψηλής τεχνολογίας και ένα σαλόνι όπου μπορείτε να δοκιμάσετε τα προϊόντα της Samsung, όχι όμως να τα αγοράσετε.

Πήρε το όνομά του από τη διεύθυνση του στην Washington Street, το τριών ορόφων και 40.000 τετραγωνικών μέτρων σχεδιάστηκε από τους έξοχους σχεδιαστές του Τόκιο, Wonderwall και διαθέτει πληθώρα καινοτόμων προσωποποιημένων εμπειριών τεχνολογίας.

Η εικόνα της εισόδου κυριαρχείται από την κύρια σκηνή. Πρόκειται για ένα σταδιακό θέατρο με τριώροφη οθόνη από 96:55 ιντσών. Και αφού ζούμε σε μία αρκετά  ναρκισσιστική εποχή του εαυτού μας, μπορείτε να τραβήξετε τη φωτογραφία σας στο Photo Mosaic και το πρόσωπό σας να μεταδοθεί στην γιγαντιαία οθόνη για να το δουν όλοι.  Το VR tunel και οι καρέκλες προσομοιωτών σας μεταφέρουν σε μια εμβληματική εικονική εξερεύνηση, ενώ το στούντιο προσφέρει μαθήματα για την επεξεργασία βίντεο και κοινωνικών μέσων.  Η κοινωνική γκαλερί είναι μια εκπληκτική ψηφιακή έκθεση που αναπαράγεται από το στούντιο σχεδιασμού Black Egg που μεταμορφώνει το δικό σας instagram χειριστήριο σε μια συναρπαστική εγκατάσταση ήχου και εικόνας.

 

Στον πρώτο όροφο το Lounge και Playroom προσφέρει ένα άνετο μέρος για να ξεκουραστείτε και να εξερευνήσετε τις συσκευές Samsung. Η κουζίνα διαθέτει μία πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα σεφ και νέες συσκευές, όπως το συνδεδεμένο ψυγείο, το οποίο διαθέτει ένα οικογενειακό ψυχαγωγικό κόμβο και μπορείτε να κάνετε online παραγγελία. Μπορείτε ακόμη να κοιτάξετε μέσα στο ψυγείο από το smartphone σας, ενώ ψωνίζετε και ελέγχετε αυτόματα τη χρήση κατά ημερομηνίες.

Η ιδέα 837 εξελίχθηκε από την εμπειρία της Samsung Galaxy Experience Pop στο SoHo, αλλά είναι πιο άνετη και κομψή. Το Café σερβίρει από την Stand – μια μάρκα που ξεκίνησε στο Smorgasburg, τη μοντέρνα pop up  street market στο Μπρούκλιν, καθώς και μερικά υπέροχα ντόνατς. Μπορείτε να πληρώσετε χρησιμοποιώντας τo Samsung Pay και αυτό είναι το μόνο μέρος όπου πωλούνται προϊόντα στο κατάστημα.   Όπως και να το δει κανείς, αυτή είναι μια πραγματικά μεγάλη φιλοσοφία λιανικής πώλησης. Ένας χώρος που αισθάνεσαι πραγματικά  τη φιλοξενία χωρίς να είναι καθόλου αποπνικτικό το περιβάλλον. Είναι άνετο, σε αντίθεση με ένα κατάστημα της Apple, με πολλούς καναπέδες, όπου μπορείς να απολαύσεις ένα πολύ καλό φλιτζάνι καφέ και μερικά ντόνατς.

Το μόνο μειονέκτημα, παράδοξα, είναι ότι δεν μπορείτε πραγματικά να αγοράσετε κάποιο προιόν. Και ίσως αυτή είναι μια χαμένη ευκαιρία. Μέρος της απόλαυσης των αγορών είναι η άμεση ικανοποίηση για την αγορά και, ενώ παρουσιάζοντας την τεχνολογία ως εμπειρία πωλήσεων είναι λογικό, ο χώρος να πρέπει να προσφέρει κάτι απτό για να απομακρυνθεί ο επισκέπτης. Αντιλαμβανόμαστε ότι η ιδέα θεωρείται ως δοκιμαστικό μάρκετινγκ για τη μάρκα και ένας τρόπος για να παρακολουθείται ο τρόπος με τον οποίο οι πελάτες συμμετέχουν σε ένα λιανικό περιβάλλον. Για τους μακροχρόνιους πελάτες της Apple, το κατάστημα θα σας πάει πολύ μακριά και είναι ικανό να σας δελεάσει για να αλλάξετε μάρκα προτίμησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.