10 καταστήματα Franchise καφέ που ανταγωνίζονται το Starbucks

Η βιομηχανία λιανικής πώλησης καφέ έχει αυξηθεί τα τελευταία πέντε χρόνια. Διαθέτει επί του παρόντος περίπου 28 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια έσοδα και αποτελείται από περίπου 200.000 διαφορετικές επιχειρήσεις.

Για όσους θέλουν να εισέλθουν σε αυτόν τον κλάδο, η έναρξη μιας επιχείρησης από την αρχή μπορεί να είναι δύσκολη, χάρη στον ανταγωνισμό μεγάλων αλυσίδων καφέ. Όμως ο ηγέτης της βιομηχανίας, η Starbucks, δεν προσφέρει ευκαιρίες franchise στις ΗΠΑ.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλές άλλες αλυσίδες καφέ εκεί έξω που προσφέρουν ευκαιρίες franchise. Παρακάτω είναι μια λίστα με δέκα κορυφαία franchises λιανικής πώλησης καφέ που προσφέρουν τον ανταγωνισμό στο Starbucks.

Scooter’s Coffee

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε 10 πολιτείες, με περίπου 120 καταστήματα, το Scooter’s Coffee προσφέρει κάποιες διαφορετικές επιλογές franchise. Για όσους θέλουν να εισέλθουν στη βιομηχανία καφέ με μικρότερη επένδυση, η εταιρεία προσφέρει κιόσκια με καφέ. Όμως, οι πιο έμπειροι ή αφοσιωμένοι franchisers μπορούν να επιλέξουν drive-thru CoffeeHouses .

Η εταιρεία δημιουργήθηκε από το 1998 και από το 2001 περίπου κάνει franchising. Υπάρχει επίσης κάποια αναγνώριση του ονόματος αυτού στις χώρες και τις  περιοχές που βρίσκονται τα franchises της Coffee Scooter’s Coffee.

Dunkin’ Donuts

Το Dunkin ‘Donuts είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον κλάδο του καφέ. Η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλία ευκαιριών σε διάφορες αγορές σε όλη τη χώρα. Υπάρχει ακόμη η ευκαιρία να ανοίξετε συνδυασμό franchise, ο οποίος να περιλαμβάνει τόσο το Dunkin Donuts όσο και το Baskin Robbins.

Maui Wowi

Εάν ενδιαφέρεστε να προσθέσετε μια τροπική αίσθηση στο κατάστημα franchise του καφέ σας, το Maui Wowi μπορεί να είναι η επιλογή για εσάς. Η αλυσίδα καφέ ειδικεύεται επίσης σε smoothies. Η επιχείρηση υπερηφανεύεται για τη δημιουργία ενός “Ohana” , μεταξύ των franchisees του. Συνεπώς, οι franchisees ενθαρρύνονται να παρέχουν βοήθεια και υποστήριξη μεταξύ τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Biggby Coffee

Το Biggby είναι μια νεότερη εταιρεία και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πολλές ευκαιρίες διαθέσιμες σε όλη τη χώρα. Η αλυσίδα καφέ διαθέτει σήμερα πάνω από 100 franchise καταστήματα σε όλες τις ΗΠΑ. Έτσι είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα franchises καφέ στη βιομηχανία. Το Biggby επίσης υπερηφανεύεται για την εταιρική του κουλτούρα. Έτσι, εάν θέλετε να ανοίξετε ένα καφέ με ένα περιβάλλον διασκέδασης και μερικά καινοτόμα προϊόντα, αυτό θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο σας.

Dunn Brothers Coffee

Αυτή η αλυσίδα καφέ υπερηφανεύεται για την παροχή ειδικών προϊόντων καφέ. Κάθε κατάστημα κάνει απόσταξη καφέ μπροστά στους πελάτες του. Και παρέχουν επίσης κάποια αρτοσκευάσματα για αγορά. Ο καφές Dunn Brothers Coffee προσφέρει πλήρες franchises για καφετέριες καθώς και εκθεσιακά καταστήματα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1987. Έτσι, έχει δημιουργήσει ένα προσωπικό που υποστηρίζει και βοηθά τους ιδιοκτήτες καταστημάτων franchise με ο,τιδήποτε σχετίζεται με αυτό, από την ανάπτυξη προϊόντων και κατασκευών μέχρι τη χρηματοδότηση και το marketing.

The Coffee Beanery

Τα πρώτα καταστήματα καφέ Beanery άνοιξαν στις Η.Π.Α. το 1976. Και η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια αξιόλογη αναγνώριση της μάρκας με τα χρόνια. Επί του παρόντος, η Coffee Beanery προσφέρει ευκαιρίες franchise στις Η.Π.Α. και στο εξωτερικό. Προσφέρει επίσης τη δυνατότητα ανοίγματος πολλαπλών καταστημάτων σε μια δεδομένη περιοχή, μαζί με επιλογές ενός καταστήματος franchise.

Gloria Jean’s Coffee

Με περισσότερες από 900 σημεία franchise σε όλο τον κόσμο, η Gloria Jean’s είναι μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καφέ στον κλάδο. Η εταιρεία δίνει μεγάλη έμφαση στην τοποθεσία. Επομένως, αν ενδιαφέρεστε να ξεκινήσετε ένα κατάστημα καφέ σε ένα κέντρο μιας γειτονιάς ή στην είσοδο μιας πανεπιστημιούπολης, αυτή η ευκαιρία μπορεί να σας ενδιαφέρει.

The Human Bean

Το κύριο στοιχείο που θέτει τις ευκαιρίες franchise του Human Bean, εκτός από άλλους στον κλάδο, είναι ότι η εταιρεία δεν χρεώνει τέλη δικαιωμάτων επί του ποσοστού των πωλήσεων. Οι ιδιοκτήτες franchise παραγγέλλουν απλώς τον καφέ και τις άλλες προμήθειές τους από την εταιρεία, και αυτός είναι και ο τρόπος με τον οποίο κερδίζει έσοδα. Η εταιρεία συνεργάζεται επίσης με franchisees για να βρει την καλύτερη διάταξη, τοποθεσία και επιχειρηματικό σχέδιο για κάθε κατάστημα.

Cafe2u

Αν ψάχνετε να ”βουτήξετε” για τα καλά στη βιομηχανία καφέ, χωρίς να κάνετε μια αρκετά μεγάλη επένδυση, το Cafe2u προσφέρει μια επιλογή κινητής καφετέριας που είναι αρκετά φθηνή. Η εταιρεία που εδρεύει στην Αυστραλία, έχει τώρα εκατοντάδες franchisees παγκοσμίως. Τα καφέ τους στεγάζονται σε φορτηγά, οπότε οι δικαιοδόχοι μπορούν να πουλούν καφέ σε κολέγια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις.

Caffebene

Η μεγαλύτερη αλυσίδα καφέ στη Νότια Κορέα, το Caffebene έχει πλέον πάνω από 1.600 καταστήματα παγκοσμίως. Η εταιρεία παρέχει εκπαίδευση και υποστήριξη για τους λάτρεις του καφέ που θέλουν να γίνουν μέρος της αναπτυσσόμενης παγκόσμιας μάρκας.