25 Απρ 2024
READING

Τα καλύτερα καταστήματα franchise καφέ

7 MIN READ

Τα καλύτερα καταστήματα franchise καφέ

Τα καλύτερα καταστήματα franchise καφέ

Η βιομηχανία του καφέ είναι μοναδική ως προς την προσέγγισή της στο κομμάτι του franchising. Όλα τα κορυφαία καφέ που παρέχουν δικαιώματα για franchise, με εξαίρεση τα Dunkin Donuts, ή είναι εταιρικά, ή δεν κάνουν franchising στις ΗΠΑ. Σε αυτή τη λίστα συμπεριλαμβάνονται τα Starbucks, τα Caribou Coffee και τα Peet’s. Ωστόσο, πολλές μικρότερες αλυσίδες και διεθνείς εταιρείες έχουν υιοθετήσει το franchising στις ΗΠΑ.

Εδώ εξετάζουμε 6 από τα καλύτερα καταστήματα franchise καφέ και συγκρίνουμε τη μοναδική θέση τους στην αγορά, την ανάπτυξη, το επενδυτικό κόστος και τους όρους που πραγματοποιείται το franchise. Βρείτε τις παρακάτω προτάσεις, μαζί με μια επισκόπηση άλλων κορυφαίων επιλογών:

Καλύτερο κατάστημα καφέ franchise: Biggby Coffee

  • Συνολική αρχική επένδυση: $ 159.9k – $ 316,1k
  • Αριθμός Υφιστάμενων τοποθεσιών: 168
  • Απαιτούμενοι εργαζόμενοι: 15
  • Royalties: 5%
  • Διάρκεια συμβολαίου: 10 έτη
  • Τοποθεσία: Μεσοανατολικά & Βόρεια

Παρόλο που μπορεί να μην έχετε ακούσει για αυτό το κατάστημα franchise, είναι στην πραγματικότητα ένα από τα μεγαλύτερα franchise καφέ που είναι ανοικτό να δημιουργήσει νέα καταστήματα franchise. Έχουν μια παραδοσιακή προσέγγιση για τα αμερικανικά καφέ: Οι ενδιάμεσοι εσωτερικοί χώροι τους (92 έως 111 τετραγωνικά μέτρα) μοιάζουν με ένα μικρό σαλόνι γραφείου και το μενού τους περιλαμβάνει μια ποικιλία από ροφήματα καφέ, αρωματισμένα lattes, μπισκότα, parfaits, κυπελάκια φρούτων, bagel σάντουιτς και άλλα ψημένα αρτοσκευάσματα. Σε σύγκριση με κάποιες άλλες καφετέριες αυτής της λίστας, το Biggby Coffee είναι μοδάτο και οικείο. Αυτό το καθιστά ιδανικό για μικρότερες αγορές που δεν είναι τόσο περιπετειώδεις στην κατανάλωση καφέ και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το προτείνουμε ως το καλύτερο all-around coffee franchise. Η προσπάθεια του Biggby μέσω των δυνατοτήτων, επίσης, το καθιστούν ως μια καλή επιλογή για προαστιακές και αγροτικές περιοχές. Η ανάπτυξη έχει σταθεροποιηθεί τα τελευταία χρόνια – από 120 καταστήματα το 2011 σε 168 το 2014 – περισσότερο από άλλα franchises καφέ που υπάρχουν. Το κόστος επένδυσης για το Biggby βρίσκεται επίσης πολύ χαμηλό, κυμαινόμενο από $ 160k έως $ 316k. Η διάρκεια της σύμβασης franchise είναι 10 έτη και η τρέχουσα χρέωση είναι 5%.

Kαλύτερο Upscale Coffee Franchise: Caffebene

  • Συνολική αρχική επένδυση: $414.5k – $899.6k
  • Αριθμός Υφιστάμενων τοποθεσιών: 1433
  • Απαιτούμενοι εργαζόμενοι: n/a
  • Royalties: 6.9%
  • Διάρκεια συμβολαίου: 10 έτη
  • Τοποθεσία: Εθνικό επίπεδο

Το Caffebene είναι ένα lounge καφέ με πολλά specialty αντικείμενα, όπως frappes, smoothies, Mojitos, Βελγικές βάφλες, Gelato και γκουρμέ σάντουιτς. Με έδρα τη Νότια Κορέα, έχουν πάνω από 1.600 τοποθεσίες παγκοσμίως, αλλά μόνο 38 στις ΗΠΑ. Ωστόσο, σύντομα θα ανοίξουν περισσότερα. Ελπίζουν να κάνουν το Starbucks να ανησυχεί για τις πωλήσεις του με ένα διαφοροποιημένο μενού και πιο οικείο εσωτερικό περιβάλλον, με κυρίαρχο στοιχείο στη διακόσμηση το ξύλο. Τα γενικά μεγαλύτερα καταστήματα τους κάνουν τους πελάτες να παραμείνουν περισσότερο και να αγοράζουν κάτι παραπάνω από ένα φλιτζάνι καφέ. Η ιδέα έχει λειτουργήσει μέχρι στιγμής στη Νότια Κορέα και εάν η ταχεία επέκτασή τους μέσω των ΗΠΑ είναι κάποιο σημάδι, φαίνεται να είναι ένας δίκαιος αγώνας.

Με ελάχιστη αρχική επένδυση $ 415k, αυτό δεν είναι ένα παζάρι franchise. Ωστόσο, αν ψάχνετε για ένα κατάστημα franchise καφέ που μπορεί να εντυπωσιάσει σε μια κορεσμένη αστική αγορά όσον αφορά τον καφέ, τότε το Caffebene σίγουρα αξίζει να το μελετήσει κανείς. Η σύμβαση έχει διάρκεια 10 έτη και η τρέχουσα αμοιβή της είναι 6,9%.

Καλύτερο  κατάστημα Franchise καφέ κάτω από $150k: Cafe2U

  • Συνολική αρχική επένδυση: : $109k – $155k
  • Αριθμός Υφιστάμενων τοποθεσιών: 241
  • Απαιτούμενοι εργαζόμενοι: 1
  • Royalties: $175/εβδομάδα
  • Διάρκεια συμβολαίου: 10 έτη
  • Τοποθεσία: Εθνικό επίπεδο

Μια κινητή επιχείρηση καφέ, η Cafe2U προσφέρει υψηλής ποιότητας καφέ σε γραφεία, εργοστάσια, πάρκα, πανεπιστημιουπόλεις και πολλά άλλα. Οι ιδιοκτήτες αυτού του καταστήματος franchise πωλούν καφέ κατευθείαν από το φορτηγό Cafe2U τους, το οποίο είναι εξοπλισμένο με όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν espresso, cappuccino, lattes και άλλα ροφήματα υψηλής ποιότητας. Το κατάστημα franchise αυτό είναι μία επιτυχία στην Αυστραλία και σιγά σιγά κάνει πρόοδο στις ΗΠΑ. Μερικά από τα οφέλη εδώ είναι το χαμηλό κόστος επένδυσης, το γεγονός ότι μπορείτε να εργαστείτε μόνοι σας και να επιλέξετε τις δικές σας ώρες. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει πολύ οδήγηση και εργασία σε εξωτερικούς χώρους, σε όλους τους τύπους καιρικών συνθηκών. Επίσης, πρέπει να είστε επίμονοι με τους πελάτες σας και να διατηρείτε την κορυφαία εξυπηρέτηση των πελατών για να υπερέχετε στις πωλήσεις. Παρόλο που το Cafe2U έχει αποδειχθεί επιτυχές στην Αυστραλία, έχει μόνο 5 μονάδες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οπότε υπάρχει κάποιο ρίσκο στην επένδυσή σας. Εάν ζείτε σε μια περιοχή ωστόσο, με πολλά γραφεία, βιομηχανικά πάρκα και όχι πάρα πολλές θέσεις λιανικής πώλησης, τότε το Cafe2U μπορεί να είναι μια ιδανική επιλογή. Το Cafe2U έχει συμβόλαιο franchise διάρκειας 10 ετών. Η τρέχουσα αμοιβή τους είναι $ 175 / εβδομάδα.

Άλλα δημοφιλή καταστήματα Coffee Franchise

Dunkin Donuts

  • Συνολική αρχική επένδυση:  $216k – $1.5m
  • Αριθμός Υφιστάμενων τοποθεσιών: 11,310
  • Απαιτούμενοι εργαζόμενοι: Ποικίλει
  • Royalties: 5.9%
  • Διάρκεια συμβολαίου: n/a
    Τοποθεσία: Δυτικά

Ποια λίστα καταστημάτων franchise καφέ θα ήταν πλήρης, χωρίς την Dunkin Donuts; Η αλυσίδα καφέ και ντόνατς δημιουργήθηκε γύρω στο 1950 και είναι πλέον μία από τις ταχύτατα αναπτυσσόμενες και πιο κερδοφόρες εταιρίες franchise καφέ στον κόσμο. Οι αριθμοί τους αυξάνονται κάθε χρόνο την τελευταία δεκαετία, με εντυπωσιακούς ρυθμούς κατά τη διάρκεια της ύφεσης. Ποιο είναι λοιπόν το θέμα; Είναι δύσκολο να χτυπήσετε την πόρτα ως νέος ιδιοκτήτης καταστήματος franchise. Για νέους ιδιοκτήτες υπάρχει μια αυστηρή διαδικασία επιλογής. Οι υφιστάμενοι ιδιοκτήτες φαίνεται να έχουν ένα κρίσιμο πλεονέκτημα, καθώς το 90% των νέων καταστημάτων το ανοίγουν οι τρέχοντες δικαιοδόχοι. Ένα άλλο πρόβλημα είναι η γεωγραφία. Η αλυσίδα έχει αυστηρές απαιτήσεις για την επιλογή μιας τοποθεσίας. Δεδομένου ότι είναι ήδη κορεσμένοι στην Ανατολική Ακτή, οι ιδιοκτήτες franchise περιορίζονται στις δυτικές πολιτείες. Το θέμα υπάρχει γιατί όσο πιο δυτικά πηγαίνετε, τόσο λιγότερο αναγνωρίζεται η μάρκα. Έτσι, ένα franchise στη Νεβάδα, κατά μέσο όρο, θα έχει λιγότερες πωλήσεις από μια μονάδα στην Πενσυλβάνια, για παράδειγμα. Παρά τη δημοτικότητά τους, υπάρχουν λίγα στοιχεία δημόσια σχετικά με τη συμφωνία franchise του Dunkin Donuts. Με πολλούς διαφορετικούς τύπους μονάδων, περίπτερα σε μεγάλα καταστήματα, ο απαιτούμενος αριθμός εργαζομένων και η ελάχιστη αρχική επένδυση ποικίλλουν σημαντικά. Γνωρίζουμε, ωστόσο, ότι έχουν ένα τέλος 5,9% επί των εσόδων.

Scooter’s Coffee

  • Συνολική αρχική επένδυση: $272.5k – $398.5k
  • Αριθμός Υφιστάμενων τοποθεσιών: 121
  • Απαιτούμενοι εργαζόμενοι: 3 με 12
  • Royalties: 6%
  • Διάρκεια συμβολαίου: 10 έτη
  • Τοποθεσία: Δυτικά

Ο καφές Scooter’s είναι μια καφέ αλυσίδα καφέ με δύο μικρότερα κιόσκια (που φαίνονται παραπάνω) και εστιατόρια πλήρους κλίμακας. Το μενού τους περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από ζεστό και κρύο specialty καφέ, όπως μόκα, καπουτσίνο, λάτε και φραπέ σε διάφορες γεύσεις. Σερβίρουν επίσης smoothies, τσάγια, muffins, μπισκότα, burritos για πρωινό και άλλα αρτοσκευάσματα. Λαμβάνοντας υπόψη το παραδοσιακό (και μεγάλο) μενού του γκουρμέ καφέ, τους όμορφους εσωτερικούς χώρους και τις ικανότητές τους, το Scooter’s είναι ένας από τους ανταγωνιστές του Biggby Coffee. Συνιστούμε τελικά το Biggby επειδή έχουν λίγο περισσότερα καταστήματα, ταχύτερη ανάπτυξη και χαμηλότερο κόστος επένδυσης, αλλά δεν πρέπει να παραβλέπετε το Scooter. Έχουν επίσης αυξηθεί τα τελευταία χρόνια (από 100 καταστήματα το 2012 σε 121 το 2015) και το κιόσκι τους δίνει τη μοναδική δυνατότητα να λειτουργεί η επιχείρηση σε μικρότερο χώρο με μικρότερο αριθμό εργαζομένων. Το Scooter απαιτεί 10ετή συμφωνία δικαιωμάτων και η αμοιβή franchise είναι 6%.

Maui Wowi

  • Συνολική αρχική επένδυση: $75k – $300k
  • Αριθμός Υφιστάμενων τοποθεσιών: 203
  • Απαιτούμενοι εργαζόμενοι: 2 με 3
  • Royalties: 6%
  • Διάρκεια συμβολαίου: 10 έτη
  • Τοποθεσία: Εθνικό επίπεδο

Το Maui Wowi ειδικεύεται στον ζεστό και κρύο Χαβανέζικο καφέ και smoothies φρούτων. Τα καταστήματα τους ποικίλλουν από εστιατόρια έως κιόσκια εμπορικών καταστημάτων, φορτηγά τροφίμων και φορητά καροτσάκια. Λόγω αυτών των επιλογών μικρότερης κλίμακας, το Maui Wowi μπορεί να είναι ένα από τα φθηνότερα franchises καφέ που μπορεί να ανοίξει κανείς. Ο Maui Wowi έχει συρρικνωθεί τα τελευταία 5 χρόνια – από 365 καταστήματα το 2010 σε 203 καταστήματα το 2015, σύμφωνα με το Unhappy Franchise. Έχουν λάβει επίσης παράπονα από franchisees για την έλλειψη υποστήριξης, κάτι που κάποιοι λένε ότι συμβάλλουν στο υψηλό ποσοστό αποτυχίας τους. Παρά τη διαμάχη αυτή, το Maui Wowi έφτασε στον κατάλογο των κορυφαίων 500 franchise του Entrepreneur για το 2015, στη θέση # 438. Συνολικά, ίσως δεν είναι μια σοφή επένδυση για τους περισσότερους υποψήφιους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, αν ψάχνετε για αυτό το είδος της επιχείρησης που να είναι εξειδικευμένη, το Maui Wowi μπορεί να είναι μια καλή επιλογή χαμηλού κόστους – απλά προσέξτε τον κίνδυνο!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.