23 Απρ 2024
READING

Η Starbucks ανοίγει νέο Reserve Roastery στη Σαγκάη

3 MIN READ

Η Starbucks ανοίγει νέο Reserve Roastery στη Σαγκάη

Η Starbucks ανοίγει νέο Reserve Roastery στη Σαγκάη

Η μεγάλη φιλοδοξία για την Starbucks είναι η παραγωγή και απόσταξη καφέ, η οποία στις αρχές Δεκεμβρίου άνοιξε ένα concept store, με όνομα Starbucks Reserve Roaning Shanghai στην Nanjing Xi Lu, που θα αποτελέσει πρόκληση για τα εγχώρια hipster brands καφέ.

Το τεράστιο «συναρπαστικό περιβάλλον λιανικής πώλησης» θα είναι το δεύτερο Reserve Roastery που άνοιξε ποτέ και το πρώτο σε διεθνές επίπεδο, μετά από το ντεμπούτο του 2014 στην πατρίδα του Starbucks στο Σιάτλ.

Starbucks Roastery photographed on March 10, 2016. (Joshua Trujillo, Starbucks)

Η ιδέα συνδυάζει το ψήσιμο, την κατασκευή και την εκπαίδευση σε ένα δωμάτιο γευσιγνωσίας, ειδικά προσαρμοσμένο στους πελάτες της ηπειρωτικής χώρας, ενθαρρύνοντάς τους να βιώσουν τη διαδικασία που μετατρέπει τους κόκκους καφέ σε ένα φλυτζάνι καφέ του Joe και ελπίζουμε να υπάρχει αυτή η αντίληψη της υψηλής ποιότητας. Οι Coffee specialists θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να διευρύνουν τις προσδοκίες των καταναλωτών,  επιτρέποντάς τους να ανακαλύψουν αποκλειστικούς καφέδες “μικρής παρτίδας” και μεθόδους απόσταξης, δήλωσε ο CEO της Starbucks Howard Schultz σε σχετική του δήλωση. Το περιβάλλον Starbucks Roastery τιμά την καινοτομία του καφέ ως μια σύγχρονη εμπειρία του ‘ Willy Wonka’ , όπου οι πελάτες απέχουν λίγα μόνο μέτρα από τη σκηνή και την τέχνη του καφέ.

Συνοδευτικά ποτά και ο διεθνής ιταλός αρτοποιός Princi Pete από το Rocco Princi, είναι ακόμη ένα στοιχείο στο Reserve Roastery. Το Princi Bakery θα παράγει εξαιρετικά αλμυρά και γλυκά εδέσματα, καθώς και casual food που θα προσφέρουν χειροποίητα προιόντα μέσα στο κατάστημα.

Δεν είναι μυστικό πλέον ότι οι Κινέζοι καταναλωτές έχουν αγκαλιάσει τον πολιτισμό του καφέ με ανοιχτές αγκάλες. Οι εγχώριες επωνυμίες όπως το Seesaw , το Mellower, το Ocean Grounds και το Buzztime, έχουν δει μοναδικές καφετέριες να μεγαλώνουν σε αλυσίδες σε ολόκληρη την πόλη,  προσφέροντας στους πελάτες ροφήματα σε τιμές συγκρίσιμες με τις προσφορές που έχει η μαζική αγορά της Starbucks.

Οι Convenience μάρκες  είναι μια άλλη απειλή για την επιτυχία των 2,800 καταστημάτων της Starbucks στην Κίνα, με τους 7-Eleven, Family Mart και Lawson να προσφέρουν φθηνότερες τιμές σε έτοιμα ποτά για το δρόμο.

Η Starbucks επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της να επενδύσει 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια  από τις ΗΠΑ για να εξαγοράσει τις δύο εταιρείες της Ταϊβάν που είχαν προηγουμένως μοιραστεί το 50% της ιδιοκτησίας των 1300 καταστημάτων της Ανατολικής Κίνας.

Με την παρουσία της πλέον να έχει πλήρη ιδιοκτησία, η επιτυχία – ή η έλλειψή της – της Reserve Roastery θα μπορούσε να επηρεάσει τα προϊόντα και τη δομή των καταστημάτων της σε εθνικό επίπεδο, σε μια αγορά που προβλέπει ότι τελικά θα ξεπεράσει εκείνη των ΗΠΑ.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.